Konya'dan selçuklu mirasını giyip Ahlat'a gelen Seyfullah Mutlu Erdoğan'ı uzaktan selamladı

Selçuklu kıyafetiyle Konya'dan Ahlat'a gelen Seyfullah Mutlu, Malazgirt Zaferi'nin 955. yılı anmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uzaktan görüp selamladı.

Yayın Tarihi: 25.08.2026 17:53
Güncelleme Tarihi: 25.08.2026 17:53

Konya'dan selçuklu mirasını giyip Ahlat'a gelen Seyfullah Mutlu Erdoğan'ı uzaktan selamladı

Selçuklu kıyafetiyle Ahlat'ta

Konya'dan gelen Seyfullah Mutlu, Malazgirt Zaferi'nin 955. yılı anma etkinlikleri için Bitlis'in Ahlat ilçesine gitti. Mutlu, Selçuklu dönemine ait kıyafetini giyerek Selçuklu Mezarlığı yakınlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek üzere bekledi. Cumhurbaşkanını yakından göremese de uzaktan selamlanmanın mutluluğunu yaşadı.

Katılımın nedeni ve anlamı:

Mutlu, Anadolu Selçuklu kültürünü yaşatma amacıyla Konya'dan yola çıktığını belirtti. Etkinliğin manevi atmosferine vurgu yaparak, buranın Anadolu Selçuklu sultanları ve şehitlerinin anıldığı bir mekân olduğunu söyledi. Malazgirt seferi anması nedeniyle Ahlat'a geldiklerini vurgulayan Mutlu, etkinliğin tarihi ve kültürel önemine dikkat çekti.

Mutlu'nun sözleri:

Bekleyiş sırasında Cumhurbaşkanını uzaktan görmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Mutlu şu ifadeleri kullandı: Anadolu Selçuklu kültürünü yaşatmak adına yola çıktık. Ahlat'ımıza geldik. Cumhurbaşkanımızı görmek için gelmiştik fakat kendisini yakından göremedik. Uzaktan da olsa bir nevi gördük. Herkesi Ahlat'a bekliyoruz.

Mutlu, Cumhurbaşkanının kendilerine el salladığını söyleyerek, Reisimizi seviyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin. Rabbim ona hayırlı ömürler versin şeklinde duada bulundu. Bu kültürü yaşatmak için gerçekleştirdikleri seferin hem kişisel bir bağlılık hem de toplumsal bir çağrı niteliği taşıdığını ifade etti.

Etkinlik alanında Selçuklu mezarlarının bulunduğu alanın manevi havası ve anma törenlerinin yoğunluğu, Mutlu gibi katılımcıların tarihi kıyafetlerle gelmesini teşvik etti. Seyirciler ve katılımcılar arasında kültürel mirası canlı tutma çabaları dikkat çekerken, Mutlu'nun Konya'dan getirdiği Selçuklu giysisi törene ayrı bir görsel zenginlik kattı.

Konya'dan Ahlat'a gelen Mutlu, yaptığı açıklamada halkı ve ilgilileri bu tür anmalara katılmaya davet ederek, bölgede sürdürülen kültürel belleğin korunmasının önemini yeniden hatırlattı.

Giydiği Selçuklu kıyafetiyle, Konya'dan Ahlat'a Cumhurbaşkanını görmek için geldi

Giydiği Selçuklu kıyafetiyle, Konya'dan Ahlat'a Cumhurbaşkanını görmek için geldi

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.