Konya'da Suç Örgütü Bağlantılı 4 Zanlıdan 2'si Tutuklandı

Konya'da suç örgütü bağlantısıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı. Operasyon detayları ve zanlıların bağlantıları incelendi.

Yayın Tarihi: 14.12.2024 01:51
Güncelleme Tarihi: 14.12.2024 01:51

Konya'da Suç Örgütü Bağlantılı 4 Zanlıdan 2'si Tutuklandı

Konya’da, bir suç örgütüyle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi'nde 4 Temmuz'da, motosiklet kaskı takan bir zanlının M.Ç'yi bacağından silahla vurarak kaçmasının ardından soruşturma başlattı.

Asayiş ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında, Avrupa’da yasa dışı bahis ve uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen çetenin elebaşısı N.A'nın, M.Ç'yi telefonla arayıp yurt dışında yaşayan ağabeyinin kendisine borcunun bulunduğu gerekçesiyle para isteyip tehdit ettiği belirlendi. M.Ç.'den istediği parayı alamayan N.A'nın, M.Ç. ve ailesini tehdit etmeyi sürdürdüğü ve Diyarbakır'dan bir şüpheliye M.Ç'yi vurması için para verdiği tespit edildi.

Diyarbakır'dan lüks bir araçla Konya'ya getirilen zanlının, keşif yaptığı, motosiklet kaskı takarak pusu kurduğu ve M.Ç’yi bacağından yaraladıktan sonra aynı araçla önce Aksaray'a, ardından Diyarbakır'a kaçtığı saptandı.

Ekipler, 11 Aralık'ta belirlenen adreslere düzenledikleri operasyonda, para karşılığı saldırıyı gerçekleştiren zanlı ile bağlantılı 3 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda, saldırıda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız bir tabanca, 15 fişek ve motosiklet kaskı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si cezaevine gönderilirken, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı