Konya'da Psikiyatrist, 7 Binden Fazla Reçete İle Yargılanıyor

Konya'da, para karşılığı 7 binden fazla uyuşturucu özellikli hap reçetesi yazdığı iddia edilen psikiyatrist Ferit Karaduman yargı karşısında.

Yayın Tarihi: 07.01.2025 20:50
Güncelleme Tarihi: 07.01.2025 20:50

Konya'da Psikiyatrist, 7 Binden Fazla Reçete İle Yargılanıyor

Konya'da Reçete Skandalı: Psikiyatrist Yargılanıyor

Konya'da özel muayenehanesinde para karşılığı 7 binden fazla uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçetesi yazdığı iddia edilen psikiyatrist Ferit Karaduman ve 73 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşma, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Konya Adliyesi'nde bulunan konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sanıkların İfadeleri ve Savunmaları

Tutuklu sanık Ferit Karaduman, savunmasında insanların uyuşturucudan uzak tutulmasını amaçladığını belirterek, “Ben bu işi ticaret olarak yapmıyordum. İnsanları tedavi etmek, uyuşturucudan kurtarmak istiyordum” dedi. Diğer sanıklar, Karaduman’a para karşılığı reçete yazdırarak aldıkları hapları kendileri kullandıklarını öne sürdü.

Sanık Enes K., Karaduman’a 12 kez para gönderdiğini ifade etti ve yaşının küçük olması nedeniyle aile yakınları adına reçete yazdırdığını belirtti. Ayrıca, Harun A., önceki uyuşturucu kullanımını geride bırakmak için tedavi almak amacıyla bu doktor ile iletişime geçtiğini dile getirirken, sanık Serdar K. ise diğer bir sanıktan aracılık yapmasını istediğini kaydetti.

Mahkemenin Değerlendirmesi

Mahkeme başkanı, sanıkların çelişkili ifadeleri ve araştırmalar sonucunda elde edilen somut delillerin bulunduğunu belirterek, bazı sanıkların aynı eczaneden tekrar tekrar reçete aldıklarını hatırlattı. Bu durum, sanıkların çelişkili ifadelerini sorgulattı.

Olayın Gelişimi ve Operasyon

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, 24 Nisan 2024 tarihinde Ferit Karaduman'ın özel muayenehanesinde uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçeteleri yazdığına dair bilgilere ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonrası, Konya, Karaman, Antalya ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında doktor Karaduman’ın da bulunduğu toplam 36 kişi tutuklandı.

Karaduman ile birlikte, 6'sı farklı suçlardan 21’i tutuklu toplam 74 sanık hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan dava açıldığı bildirildi. Duruşma sonrasında, tutuklu sanıkların tutukluluk durumunun devamına karar verilerek, duruşma ertelendi.