Konya'da polis, Heimlich manevrasıyla boğulma tehlikesi yaşayan kadını kurtardı

Karatay'daki bir dönercide nefes borusuna ekmek parçası kaçan kadına polis Musa Akay, kameraya yansıyan Heimlich manevrasını uygulayıp hayat kurtardı.

Yayın Tarihi: 26.08.2026 16:38
Güncelleme Tarihi: 26.08.2026 16:38

Konya'da polis, Heimlich manevrasıyla boğulma tehlikesi yaşayan kadını kurtardı

olayın gerçekleştiği yer ve zaman:

Olay, geçtiğimiz pazartesi günü merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Aziziye Caddesi'nde bulunan bir dönercide meydana geldi. Lokantada yemek yiyen bir kadının nefes borusuna dönerden kopan ekmek parçası kaçtı ve kadın nefes almakta güçlük çekti. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

musa akay'ın müdahalesi:

Lokantada bulunan sivil polis memuru Musa Akay (35), kadının yardım çağrısı üzerine müdahale etti. Akay, daha önce aldığı ilk yardım eğitimi doğrultusunda uyguladığı Heimlich manevrası ile nefes borusuna kaçan parçayı çıkardı ve kadın yeniden nefes almaya başladı.

Görüntülerde kadının nefes alamadığı, Akay'ın müdahale ettiği ve parçanın çıkarıldığı anlar yer aldı.

polisin açıklaması:

"Biz olay yerinde daha önce yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili kamera çalışması yapıyorduk. Bir kız evladımızın anneme bir şey oldu, boğazına bir cisim kaçtı demesi üzerine vatandaşımızın yanına intikal ettik. Vatandaşımızın nefes alamadığını görmemiz üzerine vatandaşımıza yardım etmeye çalıştık. Daha önce emniyet teşkilatı içerisinde ilk yardım kursları almıştık. Bilgi ve birikimimizle vatandaşımıza yardımcı olduk. Emniyet teşkilatı olarak sadece suçlunun karşısında değil her türlü konuda yardıma muhtaç vatandaşımızın yanındayız"

Olay, polis memurlarının acil durumlarda da vatandaşların yanında olduğuna dair örnek olarak kayda geçti.

Heimlich manevrasıyla kadının hayatını kurtaran polis: "Her zaman vatandaşımızın...

Heimlich manevrasıyla kadının hayatını kurtaran polis: "Her zaman vatandaşımızın yanındayız"

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.