Konya'da kaçakçılık operasyonları: Milyonluk ürün ele geçirildi, 5 kişi tutuklandı

Konya'da yürütülen operasyonlarda milyonlarca liralık kaçak akaryakıt, silah ve ticari ürün ele geçirildi; 5 şüpheli tutuklandı.

Yayın Tarihi: 26.01.2026 14:51
Güncelleme Tarihi: 26.01.2026 15:15

Konya'da kaçakçılık operasyonları: Milyonluk ürün ele geçirildi, 5 kişi tutuklandı

Konya'da kaçakçılık operasyonları: Milyonluk ürün ele geçirildi, 5 kişi tutuklandı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda, çeşitli kaçak ürünler ele geçirilerek toplam 5 şüpheli tutuklandı.

Silah operasyonu

Ankara'dan Beyşehir ilçesine gelip yeniden Ankara yönüne hareket ettiği tespit edilen bir araç, Konya il merkezinde durduruldu. Araçta yapılan aramada 100 adet ruhsatsız tabanca ile 100 adet şarjör ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Kaçak akaryakıt operasyonu

İl genelinde yapılan aramalarda, 2 araç ve 1 adreste toplam 32 bin 731 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Ele geçirilen yakıtın piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olarak açıklandı. Operasyon kapsamında 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı; bunlardan 2 şüpheli tutuklandı.

Kaçak tütün, ilaç ve elektronik ürünler

Kaçak tütün, ilaç ve elektronik ürünlere yönelik operasyonlarda 2 araç, 1 iş yeri, 1 depo ve 2 ikamette arama yapıldı. Aramalarda yaklaşık 2 milyon 500 bin lira değerinde çok sayıda kaçak ürün ile birlikte 2 kalem tabanca ve fişekler ele geçirildi. Bu operasyonda 1 şüpheli tutuklandı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, halk sağlığı ve kamu güvenliğini tehdit eden kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

ANKARA'DAN BEYŞEHİR İLÇESİNE GELİP YENİDEN ANKARA YÖNÜNE HAREKET ETTİĞİ TESPİT EDİLEN BİR ARAÇ...

ANKARA'DAN BEYŞEHİR İLÇESİNE GELİP YENİDEN ANKARA YÖNÜNE HAREKET ETTİĞİ TESPİT EDİLEN BİR ARAÇ, KONYA İL MERKEZİNDE DURDURULDU.

KONYA'DA POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.