Konya'da jandarmadan uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı
Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 1-15 Temmuz tarihleri arasında suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik icra edilen çalışmalar çerçevesinde çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Ele geçirilen maddeler
Operasyonlarda ele geçirilen materyaller arasında 50 bin 66 kök kenevir, 713 kök haşhaş, 687 adet sentetik ecza hapı, 366 gram kenevir tohumu, 97 gram bonzai ve 15 gram metamfetamin yer aldı.
Gözaltı ve tutuklama
Operasyonlar kapsamında yakalanan 25 şüpheli şahıstan ifadelerinin alınmasını müteakip 20 kişi serbest bırakılırken, 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu dağılım, yakalanan şüpheliler içinde tutuklananların oranının yaklaşık %20 olduğunu göstermektedir.
KONYA’DA JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN YAPILAN OPERASYONLARDA ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLİRKEN, 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI.