DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.797.404,97 1,26%

Konya'da Gök Taşından Takı ve Bıçak Üreten Girişimci Adem Aktaş'ın Yenilikçi Projesi

Konya'da Adem Aktaş, gök taşından bıçak ve takı üreterek yeni bir sektör yaratmayı hedefliyor. Ürünleri uluslararası sertifikalı.

Yayın Tarihi: 30.06.2025 11:04
Güncelleme Tarihi: 30.06.2025 11:04

Konya'da Gök Taşından Takı ve Bıçak Üreten Girişimci Adem Aktaş'ın Yenilikçi Projesi

Konya'da Gök Taşından Takı ve Bıçak Üreten Girişimci Adem Aktaş'ın Yenilikçi Projesi

Konya'da yaşayan gök taşı meraklısı Adem Aktaş, koleksiyonluk meteorit parçalarını değerli eşyalara dönüştürerek takı ve hediyelik eşya sektörüne yenilik kazandırmayı amaçlıyor. Gök taşlarının ekonomik değerine dikkat çeken Aktaş, bu taşların CNC tezgahlarında işlenerek değerli aksesuarlara dönüştürüldüğünü aktardı.

Aktaş, meteoritlerden yapılan yüzük, kolye ve saat gibi ürünlerin fiyatlarının 500 dolardan başlayıp 2.500 dolara kadar çıkabildiğini ifade etti. Özellikle demir grup gök taşları sayesinde, bu ürünlerin yüksek dayanıklılığa sahip olduğunu belirtti.

“Şu ana kadar 12 parça ürün hazırladık. Bu ürünler arasında bıçaklar, kolyeler, bileklikler, alyans ve tespihler bulunuyor.” diyen Aktaş, sosyal medya ve müzayede salonları aracılığıyla ürünlerini satışa sunmayı planladığını söyledi.

Aktaş, satış fiyatlarını da paylaşarak, “Özel bir koleksiyonluk bıçağımız 30 bin dolar, başka bir bıçağımıza ise 20 bin dolar değer biçtik. Kolye ve bileklikler 750'şer dolardan satışa sunulacak, ayrıca bir alyansımız 500 dolardan satışta olacak.” dedi.

Tüm ürünlerin uluslararası sertifikalı olduğunu vurgulayan Aktaş, bu alanda Türkiye için yeni bir sektör yaratma hedefindedir. Gök taşı sektörü hem estetik hem de ekonomik değer taşıdığını belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı