DOLAR
42,81 -0,04%
EURO
50,28 -0,23%
ALTIN
6.068,83 -1,61%
BITCOIN
3.840.828,81 -1,67%

Konya'da boşanma aşamasındaki eşini 22 bıçak darbesiyle öldüren zanlı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı

Konya'da boşanma aşamasındaki eşi Ebru Küçüktaşdemir'i 22 bıçak darbesiyle öldüren Abdullah Küçüktaşdemir, ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 22.12.2025 12:34
Güncelleme Tarihi: 22.12.2025 12:34

Konya'da boşanma aşamasındaki eşini 22 bıçak darbesiyle öldüren zanlı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı

Konya'da boşanma aşamasındaki eşini 22 bıçak darbesiyle öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet

Konya’da boşanma sürecinde olduğu eşini site önünde takip ederek yanında taşıdığı bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden 22 bıçak darbesiyle yaralayan zanlı, yargılama sonunda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın gelişimi

Olay, 25 Ekim saat 18.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi Ebussuud Efendi Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana geldi. İddialara göre, Abdullah Küçüktaşdemir (47), boşanma aşamasındaki eşi, özel bir eğitim kurumunda öğretmen olan Ebru Küçüktaşdemir (45)'i özel ders vereceği site önüne kadar takip etti. Burada çıkan tartışma sırasında zanlı, yanında bulunan bıçakla eşini 22 bıçak darbesiyle yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri şüpheliyi etkisiz hale getirirken, ağır yaralanan kadın ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Meram Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Zanlı, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddianame ve deliller

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamladı ve tutuklu sanık hakkında "kadına karşı tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. İddianamede, zanlının eğitim fakültesindeki öğrenimini yarıda bırakmasına rağmen yıllardır özel dershanede Türkçe öğretmenliği yaptığı kaydedildi.

Telefon incelemesinde, olay günü mağdura yönelik tehdit içerikli mesajlar tespit edildi. Mesajlarda "Cezaevinden başka yer mi var, bugün bu iş bitecek. Bende her şey bitti. Aklın varsa Konya’yı terk et" ifadelerinin yer aldığı iddianamede aktarıldı. Ayrıca olaydan yaklaşık 6 saat önce zanlının "Av bıçağı Konya" şeklinde aramalar yaptığı belirtildi.

Duruşmada son sözleri ve mahkeme kararı

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında sanık SEGBİS ile katıldı. Mahkeme heyeti son sözü sorulduğunda zanlı, "Ben para pul düşkünü değilim, bana iftira atıyorlar. Kolumda ’Ebru’ yazıyor başında ve sonunda sonsuzluk işareti var. Ben eşimi sonsuzluğa göndermedim. Eşimin annesi yüzünden, yuvamız yıkıldı" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, deliller ve iddianame kapsamında yaptığı değerlendirme sonucunda Abdullah Küçüktaşdemir'e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Karısını 22 bıçak darbesiyle öldüren zanlı, "Kolumda Ebru yazıyor" diye kendini savundu

Karısını 22 bıçak darbesiyle öldüren zanlı, "Kolumda Ebru yazıyor" diye kendini savundu

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.