Konya Beyşehir'de kayıp 15 yaşındaki Berk İvacık için 97 saattir süren arama

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 26 Kasım'dan beri kayıp olan 15 yaşındaki Berk İvacık için jandarma, AFAD, polis ve gönüllülerin katıldığı 97 saatlik arama sürüyor.

Yayın Tarihi: 30.11.2025 18:55
Güncelleme Tarihi: 30.11.2025 18:55

Konya Beyşehir'de kayıp 15 yaşındaki Berk İvacık için 97 saattir süren arama

Konya Beyşehir'de kayıp 15 yaşındaki Berk İvacık için 97 saattir süren arama

15 yaşındaki Berk İvacık, 26 Kasım sabahı Üzümlü Mahallesi'ndeki evinden çalıştığı iş yerine gitmek üzere çıktıktan sonra kayboldu. Başlatılan arama çalışmaları 97 saattir kesintisiz devam ediyor ve henüz bir iz bulunamadı.

Arama çalışmaları ve yöntemler

Yaklaşık 100 kişiden oluşan ekip; jandarma, AFAD, su altı polisleri, komando timleri ve gönüllüler tarafından araziyi adım adım tarıyor. Arama faaliyetlerine havadan Bayraktar TB2 İHA ile görüntü desteği sağlanıyor. Kırsal alanlar, orman sınırları, gölet çevresi, çoban evleri, su kuyuları, metruk yapılar ve dere yatakları özel ekiplerce detaylı şekilde inceleniyor.

Gece çalışmalarında termal kameralı dronlar devreye giriyor. Polis su altı arama kurtarma timleri gölette dalışlar yaparak herhangi bir ize ulaşmaya çalışıyor.

İhbarlar ve saha değerlendirmesi

Beyşehir'in Yeşilyurt semtinde, BSA kanalı çevresinde kayıp çocuğun eşkaline benzer bir gencin görüldüğüne dair gelen ihbar üzerine bölgeye jandarma sevk edildi. Polis ekiplerinin katıldığı aramalarda dronlarla havadan tarama yapıldı ve çevredeki bahçelerin güvenlik kamera kayıtları incelendi, ancak Berk'e dair bir iz bulunamadı.

Arama ekipleri gelen yoğun ihbarları değerlendiriyor. Ekipler, Berk'in bir yerde saklanmış olabileceği ihtimalinin güçlendiğini belirtirken, şu ana kadar herhangi bir iz bulunamaması ailede endişeyi artırdı. Yetkililer tüm senaryoların değerlendirildiğini ve çalışmaların aynı yoğunlukta sürdüğünü ifade etti.

Aile çağrısı ve gönüllü destek

İvacık ailesi, dört gündür gelecek iyi haberi bekliyor. Aile, Berk'in daha net bir fotoğrafını basınla paylaşarak, görenlerin en yakın güvenlik birimine bilgi vermesini istedi. Üzümlü Mahallesi'nde gönüllü arama desteği devam ediyor.

Aramalar sürüyor; yetkililer ve aile, gelen ihbarların değerlendirilmesine devam edildiğini belirtiyor.

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE KAYIP OLARAK ARANAN 15 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN BAŞLATILAN ARAMA...

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE KAYIP OLARAK ARANAN 15 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN BAŞLATILAN ARAMA ÇALIŞMALARINDAN 97 SAAT GEÇMESİNE RAĞMEN HALA BİR İZ BULUNAMADI.

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE KAYIP OLARAK ARANAN 15 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN BAŞLATILAN ARAMA...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.