Konya Beyşehir'de elektrik akımına kapılan leylek vatandaşın müdahalesiyle kurtarıldı
Olayın seyri ve müdahale
Konya'nın Beyşehir ilçesi ilçe merkezinde, elektrik direği üzerindeki yuvadan düşen bir leylek elektrik akımına kapılarak yere düştü. Olayı gören bir vatandaşın müdahalesiyle leylek kurtarıldı.
O sırada araçla bölgede olan Emrah Erbay, çimlerin üzerinde çırpınan leyleği fark ederek yanına yaklaştı. Erbay ve bölgede bulunan muhtar leyleğe su vererek ilk müdahaleyi yaptı; ardından leyleği araca alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne götürdü.
Tedavi ve geri dönüş
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'nde yapılan müdahalenin ardından leylek tedavi edildi ve doğal yaşamına geri dönmesi sağlandı. Olayı gerçekleştiren Emrah Erbay, daha sonra leyleği bulunduğu yerde görüp bunun kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Erbay, uzun süredir bölgeyi çocuklarıyla takip ettiğini, yuvayı ve leylekleri gördüklerini, çevredeki çocukların da zaman zaman leyleklere yiyecek verdiklerini anlattı. Kurtarılan leyleğin tedavi edilip tekrar doğal yaşama kazandırılması, bölgedeki koruma ve müdahale çalışmalarının önemini bir kez daha gösterdi.
KONYA'NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN LEYLEĞİ FARK EDEN EMRAH ERBAY, ARABASINA ALDIĞI LEYLEĞİ MİLLİ PARKLAR ŞEFLİĞİNE GÖTÜREREK DOĞAL YAŞAMINA DÖNMESİNE YARDIMCI OLDU.