Kontrolden çıkan ticari taksinin çarptığı anne ve kızı hayatını kaybetti

Konya'da kontrolden çıkan ticari taksi kaldırımda yürüyen anne Dilek Ö. (53) ve kızı Ecrin Ö. (13)'e çarptı; her iki kadın yaşamını yitirdi, sürücü yaralandı.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 13:39
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 14:00

Kontrolden çıkan ticari taksinin çarptığı anne ve kızı hayatını kaybetti

Kontrolden çıkan ticari taksinin çarptığı anne ve kızı hayatını kaybetti

Konya'da öğle saatlerinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir ticari taksinin kaldırımda yürüyen anne ve kızına çarpması sonucu iki kişi yaşamını yitirdi.

Kaza ayrıntıları

Kaza, merkez Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi Fetih Caddesi üzerinde, Altıyol Kavşağı istikametine seyir halindeyken gerçekleşti. İddialara göre, Hasan K. (30) yönetimindeki 42 TT 154 plakalı ticari taksi sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Büyükkumköprü Caddesi ile Fetih Caddesi kavşağında kaldırımda yürüyen anne ve kızına çarptı; araç daha sonra park halindeki aracaçarak durabildi.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk kontrollerinde anne Dilek Ö. (53) ile kızı Ecrin Ö. (13)'nün hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan sürücü Hasan K., ilk müdahalenin ardından ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

İnceleme ve soruşturma

Polis ekipleri kaza mahallinde güvenlik tedbiri alırken, anne ve kızının cansız bedenleri olay yerindeki incelemelerin ardından Konya Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. Kazayla ilgili olarak resmî soruşturma başlatıldı.

Kazanın oluş biçimi, aracın önce kaldırıma çıkarak yaya trafiğini etkilemesi ve ardından park halindeki araçlara çarpması şeklinde rapor edilmiştir. Olası nedenler arasında ani direksiyon hakimiyeti kaybı öne çıksa da kazanın kesin nedeni ve sorumluluk, yürütülecek adli ve idari soruşturma ile belirlenecektir.

Yetkililer olayla ilgili değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından kamuoyunu bilgilendireceklerini bildirdi.

KONYA’DA KONTROLDEN ÇIKAN TİCARİ TAKSİNİN ÇARPTIĞI KALDIRIMDA YÜRÜYEN ANNE VE KIZI HAYATINI...

KONYA’DA KONTROLDEN ÇIKAN TİCARİ TAKSİNİN ÇARPTIĞI KALDIRIMDA YÜRÜYEN ANNE VE KIZI HAYATINI KAYBEDERKEN, SÜRÜCÜ YARALANDI.

KONYA’DA KONTROLDEN ÇIKAN TİCARİ TAKSİNİN ÇARPTIĞI KALDIRIMDA YÜRÜYEN ANNE VE KIZI HAYATINI...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.