olayın ayrıntıları:
Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'nde bulunan konteyner kentte meydana gelen olayda, 60 yaşındaki M.Y. adlı şahıs iddiaya göre alkollü olarak geldiği kentte yanında getirdiği palayla çevreyi kana buladı. Saldırıda dinî nikahlı eşi E.Ş., öz kızı G.Y., üvey kızı D.I. ve bacanağı B.Ş. yaralandı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.
Görgü tanıkları ve aile fertleri, saldırganın kısa süreli bir tartışma sonrasında palayı çıkardığını ve öncelikle eşine yöneldiğini, müdahaleye sinirlenince çevredeki diğer yakınlara da saldırdığını belirtti. Bazı yaralanmaların kan kaybına neden olduğu, olay yerinde kaos yaşandığı ifade edildi.
soruşturma ve sağlık durumu:
Olay yerine gelen ekipler kısa sürede müdahale ederek, 4 suç kaydı bulunan ve olay anında alkollü olduğu tespit edilen şüpheliyi suç aletiyle birlikte yakaladı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan başta E.Ş. olmak üzere yakınlarının tıbbi durumunun takip edildiği, yetkililerin bildirdiğine göre yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı aktarıldı.
aileden gelen tepkiler ve talepler:
E.Ş.'nin ablası Sabriye Şahin, saldırı anını anlatarak ailenin büyük korku yaşadığını ifade etti. Sabriye Şahin, "Eşimle beraber oturup sohbet ediyorduk. Kız kardeşimin kocası bir anda elinde pala ile gelerek önce kardeşime saldırdı. Ondan sonra iki kızına saldırdı ve sonra da eşime saldırdı. Eşime saldırdıktan sonra benim peşimde kovalamaya başladı" dedi.
Sabriye Şahin ayrıca kardeşinin kendisinden kaçtığını, zorla eve döndürülmek istendiğini ve saldırganın aileyi hedef alarak tehdide devam ettiğini belirtti: "Kardeşim kendisinden kaçıyordu, onu istemiyordu. Kocası bana sürekli senide öldüreceğim ve senin de kafanı koparacağım diye tehdit ediyordu. Biz sadece müebbet istiyoruz ve bunun tekrardan peşimize düşüp bize zarar vermesini istemiyoruz."
Emniyet yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, saldırganın adli süreçle karşı karşıya kalacağını ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını bildirdi.
SABRİYE ŞAHİN VE EŞİ