Konserdeki bıçaklı saldırıda itiraf: çocuk tutuklandı
Samsun'da Derya Uluğ konserinde 3 gün önce meydana gelen bıçaklı saldırıyla ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan U.G. (17), olayın kendisi tarafından gerçekleştirildiğini itiraf etti ve tutuklandı.
Olayın gelişimi
İlkadım ilçesi Batıpark'ta düzenlenen konserde çıkan kavgada M.H. (21) vücudunun çeşitli yerlerine aldığı 6 bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan M.H.'nin ciğerinde hasar oluştuğu ve ciğerinin söndüğü bildirildi. Yaralının hastanedeki tedavisi sürüyor.
Soruşturma ve yargılama süreci
Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, kavgaya karıştıkları belirlenen U.G. (17), K.O. (17), A.M.K.K. (17) ve U.K.E. (17) isimli 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından A.M.K.K. ile U.K.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi; U.G. ve K.O. ise ilk aşamada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bugün çocuk savcılığına ifade veren U.G., bıçaklama olayını kendisinin gerçekleştirdiğini ve olay sırasında K.O.'nun yanında bulunduğunu belirtti. İfadelerin ardından her iki çocuk tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi; mahkeme K.O.'nun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verirken, suçunu itiraf eden U.G. tutuklanarak Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Soruşturma ve yaralının tedavisi devam ediyor.
U.G.(17) TUTUKLANARAK KAVAK ÇOCUK KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU’NA GÖNDERİLDİ.