DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.993,24 -0,16%

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Zelenskiy'ye Sert Eleştiri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Ukrayna'nın değerli maden anlaşmasını imzalama niyetini 'ahmaklık' olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 26.02.2025 11:24
Güncelleme Tarihi: 26.02.2025 11:24

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Zelenskiy'ye Sert Eleştiri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ülkede bulunan değerli maden kaynaklarının gelirinin bir kısmının ABD'ye aktarılmasını öngören anlaşmayı imzalayacağı yönündeki söylemlerine sert bir tepki gösterdi. Petro, bu durumu 'ahmaklık' olarak değerlendirdi.

Petro, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Ukrayna'nın ABD ile değerli madenlere ilişkin anlaşmayı imzalama niyetini' konu alan bir haberi alıntılayarak, Zelenskiy’nin kararlarını eleştirdi. Petro, 'Zelenskiy'nin aptallığı ki bunu üzerine basa basa söylüyorum, Batı Avrupa ülkelerinin kendisini manipüle etmesine izin vermesidir' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ise 3 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Ukrayna'dan nadir toprak elementleri almak istediklerini belirtmişti. Trump, Ukrayna'daki savaşın sona ermesi gerektiğini ifade ederek, ABD’nin Ukrayna’ya vereceği desteklerin bir karşılık görmesi gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca, Trump, değerli maden anlaşmasını imzalamak üzere Zelenskiy ile 28 Şubat’ta görüşme yapmayı planladığını dile getirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı