Kojo Oppong Fenerbahçe'ye katıldı: rekabete ve şampiyonluk hedefine odaklıyım

22 yaşındaki Ganalı stoper Kojo Peprah Oppong, Nice'ten Fenerbahçe'ye transfer oldu; rekabete hazır olduğunu ve kulübün şampiyonluk vizyonuna katkı sunmayı hedeflediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 29.08.2026 12:29
Güncelleme Tarihi: 29.08.2026 12:47

Kojo Oppong Fenerbahçe'ye katıldı: rekabete ve şampiyonluk hedefine odaklıyım

imza töreni ve transfer detayı:

Fenerbahçe, 22 yaşındaki Ganalı stoper Kojo Peprah Oppong'u kadrosuna kattığını resmi törenle duyurdu. Transfer töreni, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü'nde gerçekleştirildi. Toplantıya kulübün futbol direktörü Oğuz Çetin de katıldı.

Oppong, törende kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı attı ve üzerine ismi yazılı 21 numaralı formayı imzalayarak objektiflere poz verdi. Oyuncunun son olarak Fransa ekiplerinden Nice'te forma giydiği belirtildi.

yönetimin hedefi ve Çetin'in değerlendirmesi:

Fenerbahçe yönetimi imza töreninde şampiyonluk hedefine vurgu yaptı. Topluluk önünde konuşan Oğuz Çetin, kulübün uzun vadeli planı ve kadro yapılanması hakkında şu değerlendirmeyi paylaştı:

"Aziz Yıldırım tek bir temel hedef koydu. O da 12 yıl sonunda Fenerbahçe’nin özlenen şampiyonluğa kavuşmasıydı. Bu temel heyet noktasında birlik beraberliği güçlendirmek. Camia içinde inancı yükseltmek adına adımlar başladı. Kadromuzu daha da güçlendirerek 2026-2027 sezonunu dizayn etti. İlk etapta transferlerimizi yaptık. İlk transferimiz Vedat Muriqi, Nathan Ake, Mason Greenwood ve 4. transferimiz Romelu Lukaku. Bu oyunculara baktığınız zaman şunu tespit etmeniz gerekiyor. 1 yıl içinde bu şampiyonluğa ulaşmak için büyük baskıda performans verebilecek oyuncu tercihleri olduğunu görebilirsiniz. Futbolculuk karakterleri yüksek oyuncuları takıma kazandırmak çok önemliydi. 18 yıldır Şampiyonlar Ligi’ne katılamamanın handikapı içindeydik. Şampiyonlar Ligi’n katılmanın camianın birlik beraberliğini çok daha güçlendireceğini ve katılırsak taraftarın takıma olan inancını da çok yükseleceğini bilerek bu yolda mücadele verdik. Türk oyuncularımız takımdaşlık adına büyük katkı yapıyor. Takım içindeki oyuncuların yük dağılımını doğru yapmak lazım. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. 10+4 yabancı kuralı doğrultusunda kontenjan oyuncuları belirliyoruz. Bugün çok mutluyuz. Yük dağılımına ciddi katkı sağlayan Brown ve Nene gibi oyuncularımız var. Ama 2 tane daha kontenjanımız var. Pozisyonlara baktığımızda stoper mevkinde dünya markası 2 tane çok tecrübeli oyuncumuz var. Onlarla bu yük dağılımını alabilecek Kojo’da kariyer basamaklarını bir bir yükselen grafikle ortaya koyan bir oyuncu. Geçen sene Nice takımında oynama devamlılığını yakalaması, ciddi performans göstermesi, bizlerin dikkatini çekmesiyle hemen takibe aldık, inceledik ve analiz ettik. Aileye bir evlat daha da kazandırdık. Ondan beklentilerimiz çok yüksek. O da bu beklentilere cevap verebilecek önemli bir oyuncumuz"

Çetin konuşmasında ayrıca transfer sürecinin kulübün kısa vadeli şampiyonluk beklentisiyle uyumlu olduğunu; kadroya kazandırılan oyuncuların baskı altında performans verebilecek profilde olduğunu vurguladı. Yeni transferlerin arasında Vedat Muriqi, Nathan Ake, Mason Greenwood ve Romelu Lukaku isimleri öne çıktı.

oppong'un ilk sözleri:

İmza töreninde söz alan Kojo Peprah Oppong, sıcak karşılama için teşekkür ederek duygularını paylaştı: "Bu aileye gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. İlk geldiğim andan itibaren her şeyi hissedebiliyorum. Bu formayı giymek için sabırsızlanıyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Geçen sene Fenerbahçe’ye karşı oynamıştım. Taraftarların tutkusunu biliyorum. Taraftarların futbolcular arasındaki bağı hissedebilmiştim. O bağın bir parçası olabilmek çok güzel olacaktı. Teknik direktör ile çok güzel bir konuşma gerçekleştirdim. Alex Djiku ile konuştum çok güzel şeyler söyledi. Burada oynayan bir oyuncunun güzel şeyler söylemesi çok etkili oldu"

rekabet ve beklentiler:

Oppong, kulüpteki mevcut stoperlerle forma rekabetine girmekten memnuniyet duyacağını belirtti. Oyuncu, "Ben her zaman hayatımda meydan okumaları severim. Benim için anahtar şey sürekli daha iyi olmak. Uzun top ve oyunu okuma konusunda daha iyiye gidebileceğimi düşünüyorum. Benim için en önemli şey nerede görev verilirse orada oynamak. Hocamız nerede görev verirse versin takıma yardım etmek. Futbol oynamaktan keyif almak, en çok sevdiğim şeyi keyif alarak yapmak. Skriniar ve Ake çok tecrübeli oyuncular. Onlardan öğrenebileceğim çok fazla şey var diye düşünüyorum. Onlarla forma rekabetine girmek harika olacak." ifadelerini kullandı.

Tören, Oppong'un formayı imzalayıp fotoğraf vermesiyle sona erdi. Kulüp ve oyuncu arasındaki beklenti, hem stoper rotasyonuna katkı sağlamak hem de Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedeflerine destek olmak yönünde özetleniyor.

FENERBAHÇE, GANALI SAVUNMA OYUNCUSU KOJO PEPRAH OPPONG İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLEDİ.

FENERBAHÇE, GANALI SAVUNMA OYUNCUSU KOJO PEPRAH OPPONG İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!