Başkanın mesajı:
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda milletin tarihî mirasına dikkat çekti. Çolakbayrakdar, açıklamasında milletin gönül birliği ve fedakârlıkla tarih sahnesinde önemli zaferler kazandığını vurguladı.
Mesajında doğrudan şu ifadelere yer verdi: "Aziz milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır."
Zaferlerin sürekliliğine yapılan atıf:
Çolakbayrakdar, tarih boyunca kazanılan bu başarıların milletin ortak hafızasını oluşturduğunu belirtti. Mesajında Kurtuluş Savaşı'na dikkat çekerek, milletin zor şartlarda bile birlik ve beraberlik sayesinde barış ve huzur ortamını koruduğunu ifade etti.
Belediye başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz, çok zor şartlar altında birlik ve beraberlik sayesinde kazandığı Kurtuluş Savaşı’yla barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir."
Geleceğe bakış ve vurgulanan hedefler:
Konuşmasında geleceğe dair kararlılığa da yer veren Çolakbayrakdar, geçmiş mücadelelerden alınan güçle ulusal ve bölgesel güvenliğe katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Mesajında ayrıca şunları kaydetti: "Düşmana karşı 104 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-ı Milli sınırlarımızın ve hatta İslam dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
Son bölümde Çolakbayrakdar, Cumhuriyetin kazanımlarına ve kurucusuna saygısını dile getirdi: "Bu duygu ve düşüncelerle, muasır medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."
KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR; 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.