Kocaeli'nin A takımı 4 mevsim yol için sahada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2021'de kurduğu A Takımı, 600 personel ve yaklaşık 200 araçla 12 ilçede dört mevsim yol bakım, onarım ve müdahale yapıyor.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 10:55
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 10:55

Kocaeli'nin A takımı 4 mevsim yol için sahada

A takımı'nın kuruluşu ve hızlı büyümesi:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2021 yılında, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı olarak kurulan ekip; başlangıçta 50 personel ve 28 araçla faaliyet göstermeye başladı. Zaman içinde kapasitesini artıran yapılanma, bugün 600 personel ve yaklaşık 200 araçlık filo ile il genelindeki 12 ilçede görev yapıyor.

Personel ve araç çeşitliliğinin etkisi:

Büyüme, ekiplerin aynı anda daha fazla talebi karşılayabilmesini sağladı. Artan iş gücü ve araç sayısı, şehir merkezi ile kırsal mahalleler arasında bakım-onarım hizmetlerinin düzenli ve hızlı yürütülmesine katkı sunuyor. Vatandaş başvurularına yanıt verme süresi ve saha verimliliği bu sayede iyileşti.

Operasyonel kapasite ve mevsimsel görev dağılımı:

Ekipler, yollardaki bozulmalar, kaldırım hasarları, köprü ve üst geçit bakımları, korkuluk onarımları ve kırsal mahallelerde ulaşım düzenlemeleri gibi rutin hizmetleri yürütüyor. Planlı çalışmaların yanı sıra gelen taleplere göre önceliklendirme yapılıyor ve saha ekipleri bölgesel ihtiyaçlara göre yönlendiriliyor.

Makine parkı ve acil müdahale yeteneği:

Birim bünyesindeki makine parkı; greyder, kazıcı-yükleyici, vinç, forklift, asfalt silindiri, kamyon, kamyonet ile kar küreme ve tuzlama araçlarını içeriyor. Bu çeşitlilik, yazın üstyapı ve onarım işlerini yürütme; kışın ise karla mücadele ve tuzlama faaliyetlerini sürdürme imkânı sağlıyor. Ayrıca olağanüstü hava koşulları ve doğal afet anlarında ekipler, diğer birimlerle koordineli şekilde sahada görev alıyor, acil müdahale kapasiteleri ön plana çıkıyor.

Sonuç olarak, A Takımı'nın ölçeklenmesi Kocaeli'de ulaşım altyapısının sürekliliğini sağlamaya yönelik somut bir adım niteliğinde; hem günlük bakım-onarım işleri hem de acil durum müdahalelerinde daha etkin bir hizmet modeli sunuyor.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YOL BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI İÇİN 2021 YILINDA KURULAN...

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YOL BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI İÇİN 2021 YILINDA KURULAN "A TAKIMI", PERSONEL SAYISINI 600'E, ARAÇ FİLOSUNU İSE YAKLAŞIK 200'E YÜKSELTEREK İL GENELİNDEKİ 12 İLÇEDE FAALİYET GÖSTERİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!