Dilovası'nda operasyon:
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalarda 9 Ekim tarihinde Dilovası ilçesinde bir aracı durdurarak arama yaptı. Yapılan denetim sonucu araçta döneme ait eserler tespit edildi.
Ele geçirilen eserler:
Aramadaki ilk incelemelere göre, Roma ve Hellenistik dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 239 sikke, 18 yüzük ve 14 obje olmak üzere toplam 271 parça ele geçirildi.
Soruşturma ve adli işlem:
Olayla ilgili olarak 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Operasyonun önemi:
Tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu tür operasyonlar, kültür mirasının korunması açısından önem taşıyor ve benzer denetimlerin devam edeceği bildiriliyor.
KOCAELİ’NİN DİLOVASI İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE ARAÇTA YAPILAN ARAMADA, ROMA VE HELLENİSTİK DÖNEMLERE AİT OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN 271 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ.