
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli'de yapı malzemeleri üreticilerine yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlere, Bakanlık Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Atila Erenler, Yapı Malzemeleri Dairesi Başkanı Nuran Danışman, Genel Müdürlük Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürü Tamer Erakman ile İl Müdürlüğü Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Levent Burhanoğlu katıldı.
Denetimlerde bina yapımında kullanılan yapı malzemeleri üreticilerinden numuneler alındı. Alınan numuneler, laboratuvarlarda standartlara uygunluk açısından incelenecek. İlgili sonuçlara göre, 7223 sayılı kanun doğrultusunda ceza değerlendirmeleri yapılabileceği bildirildi.
Erenler, denetimlerin özellikle Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) bulunan boya fabrikasında yapıldığını ve inşaatta kullanılan birçok malzemenin denetim altında olduğunu belirtti. Ayrıca, evlerin mutfak ve banyolarında kullanılan harç malzemelerinden de numuneler alındığını ifade etti.
Bu yılki denetimlerin geçen yılki uygulamalardan farklı olduğunu ve ürünlerden numune alındığını aktaran Erenler, “Geçen yıl 20 bin civarında denetim gerçekleştirmişiz. Bu sene bunun üstüne çıkmaya çalışıyoruz. Asıl hedefimiz numune üzerinden denetimleri gerçekleştirmek.” dedi.
Sonuçların, ürün güvenliğinin sağlanması amacıyla Bakanlık tarafından titizlikle değerlendirileceği ifade edildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Kocaeli'de yapı malzemeleri üreticilerine yönelik denetim gerçekleştirildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Kocaeli'de yapı malzemeleri üreticilerine yönelik denetim gerçekleştirildi.