Kent buluşmasında kavram üretimi ve kültür gündemi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Gençliğin Başkenti' ilan ettiği Kocaeli'ne katıldığı Türk Dünyası Gençlik Buluşması programı kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı makamında ziyaret etti. Başkan Büyükakın, ziyaret sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi ve 16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında lansmanı yapılan eserleri takdim etti.
Kavram üretimine vurgu:
Ziyarette konuşan Kürşad Zorlu, Tahir Büyükakın için 'Kendisi hizmet belediyeciliğinin vücut bulmuş halidir' ifadesini kullanarak, Belediye Başkanının yalnızca somut hizmet üretmediğini, aynı zamanda yeni kavramlar geliştirdiğini söyledi. Zorlu, Büyükakın’ın mimarı olduğu 'Soyut Vatan' kavramına özel atıfta bulunarak, bunun sadece Türkiye içindeki 86 milyonla sınırlı kalmayıp, tüm gönül coğrafyamızda bir kavram bütünlüğü oluşturacağı değerlendirmesinde bulundu.
Ahilik ve Nevruz teklifleri:
Zorlu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yayımlanan Nevruz ve Ahilik kitaplarını takdim ederek, Kocaeli’nin Ahi Evran ve Ahilik kültürünün yaşatıldığı kentlerden biri olduğunu belirtti. Nevruz’un yeniden Cumhurbaşkanlığı himayesine alınmasından söz eden Zorlu, Nevruz’un resmi bayram statüsü ile ilgili kanun teklifini kısa süre içinde Meclis’e getireceklerini söyledi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ahilik ve Türk Dünyası temalı geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlenmesini teklif etti.
Belediyenin ev sahipliği talebi ve kültür gezisi:
Başkan Tahir Büyükakın, Ahilik buluşmasının yanı sıra Nevruz etkinliğine de Kocaeli’nin talip olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk dünyasının birlik çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Ziyaretin ardından Kürşad Zorlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fuar Park, Körfez Aqua: Kıtalar Akvaryumu ve Alev Alatlı Kütüphanesini gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve 16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı’na katılarak düzenleyenlere teşekkür etti.
TÜRK DÜNYASI GENÇLİK BULUŞMASI İÇİN KOCAELİ'YE GELEN AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE TÜRK DEVLETLERİ İLE İLİŞKİLER BAŞKANI PROF. DR. KÜRŞAD ZORLU, KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN’I ZİYARET ETTİ. ZORLU, "KENDİSİ SADECE HİZMET ÜRETMİYOR, KAVRAM DA ÜRETİYOR" SÖZLERİ İLE ÖVDÜĞÜ BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A, MİMARI OLDUĞU SOYUT VATAN KAVRAMI İÇİN DE TEŞEKKÜR ETTİ.