Kocaeli'nin Derince ilçesi
Yenikent Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını, ekiplerin etkili havadan ve karadan müdahalesiyle başarıyla kontrol altına alındı. Yangının nedeni henüz belirlenememekle birlikte, olay yerine itfaiye ve orman ekipleri hızla intikal etti.
Yangına müdahale etmek amacıyla 141 personel ve aralarında helikopter, arazöz ve iş makineleri bulunan 61 araç bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabalarıyla alevler kontrol altına alındı. Şu an itibarıyla bölgede soğutma çalışmaları ve zarar tespit çalışmaları devam etmekte.
Bölgeye giden Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile yetkililer incelemelerde bulundu. Yangının sebebiyle ilgili detaylar ve hasar durumu hakkında açıklama yapılması bekleniyor.