Alınan bilgilere göre 2023 yılında 25 yaşındaki A.K. isimli yabancı uyruklu şüpheli, kuzeninin 5 yaşındaki kızı A.K’yi istismar ettiği öğrenildi. Çocuğu “sana dondurma vereceğim” diyerek evine çağırdığı ve çocuğu istismar ettiği belirlenen şüpheli, kız çocuğa ve erkek kardeşine para verip tembihlediği belirlendi!
Şüpheli, çocukları olanları kimseye anlatmaması için tembihlerken, çocuklar durumu annesine anlattığı öğrenildi. Olay polise giderken, A.K. polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
“Çocuğa başkası saldırdı”
Tutuklu sanık A.K’nin ilk duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık A.K., mağdur A.K’nin annesi, avukat ve tercümanlar hazır bulunduruldu. Mağdur A.K, adli görüşme odaları (AGO) üzerinden uzman ve tercüman aracılığıyla hazırlandı.
8 yıldır Türkiye’de olduklarını söyleyen sanık A.K, mağdur A.K’nin kuzeninin kızı olduğunu ve ailecek görüştüklerini kaydetti. Kız çocuğuna karşı herhangi bir eylemde bulunmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini kaydeden A.K, cinsel eylemde bulunmadığını belirtti. Kız çocuğunun ağzını kapatmadığını özellikle belirten A.K, “çocuğa saldıran ben değil bir başkasıdır. Sanki kafamın içinde bir şeyler var” dedi.
Bu durumla ilgili Türkiye’de psikolojik tedavi görmediğini belirten A.K, kardeşi ve 2 kuzeniyle birlikte bekarlar evinde kaldıklarını söyledi.
“Kızımı ve oğlumu kandırıp evine götürmüş”
Olaya dair bildiklerini anlatan mağdur A.K’nin annesi Y.K. sanığın eşinin amca oğlu olduğunu söyledi. Aynı mahallede yakın evlerde oturduklarını kaydeden Y.K. 4 bekar erkek yaşadıkları için eşinin evlerine gitmesine izin vermediklerini, sanığın kendi evlerine sık sık geldiğini belirtti. Oğlunun yaşanan durumu olaydan 3 gün sonra anlattığını söyleyen anne, çocuklarına yapılan cinsel istismarı anlattı.
Çocukların ağzına havlu koyup istismar ettiğini, kimseye söylememeleri için de para verip gönderdiğini aktardı. Çocuklarının olay günü yanında olmadığını söyleyen kanser hastası olduğu için evde uyuduğunu belirtti. Çocuklarının o sırada eltisinde olduğunu ve amca oğlu A.K’nin eltisinden çocukları alıp evine götürdüğünü belirtti. Çocuklarının bugüne kadar hiç yalan söylemediğini belirten anne, sanıktan şikayetçi olduğunu ekledi.
“Ona tokat atın”
Tercüman eşliğinde dinlenilen mağdur kız çocuğu A.K. olay yaşandığında 5 yaşında ve şu anda da 6 yaşında olduğunu kaydetti. A.K. isimli sanığın sürekli evlerine geldiğini ve sürekli peşinden geldiğini belirtti. Olay günü kendisini ve kardeşini evine götürdüğünü, birçok kez kıyafetlerini çıkardığını söyledi. Kimseye anlatmamaları için de kendisine bozuk para, erkek kardeşine de 5 TL kağıt para verdiğini söyledi. Hakim şikayetçi olup olmadığını söylerken çocuk, “ona tokat atın” cevabını verdi. Mahkeme heyeti ise tutukluluğun devam edeceğini söyleyerek duruşmayı erteledi.