Kocaeli'de Kadınların Afet Yönetimindeki Rolü Ele Alındı
Kocaeli'de kadınların afet yönetimindeki rolüne dair farkındalık oluşturmak amacıyla panel ve fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Etkinlik, Gebze Kültür Merkezi'nde, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yılında düzenlendi.
Panelin Detayları
"Afet, Kadın ve Sağlık Üçgeni" konulu panelin moderatörlüğünü, Gebze Teknik Üniversitesi Kadın Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fatma Yüksel üstlendi. Panelde Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, Dr. Aylin Gareayaghi ve Dr. Ülgen Mert, kadınların deprem öncesinde ve sırasında neler yapabilecekleri üzerine bilgi verdi.
Gebze Belediye Başkanı'ndan Açıklamalar
Panele katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediyenin depreme yönelik aldıkları önlemler ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükgöz, "Haberleşme ve veri arzıyla alakalı kesinti yaşamamak için sistemleri kurduk. Bir taraftan vatandaşlarımızı bilinçlendirirken, diğer taraftan eylem planımızı tutacağız" dedi.
Büyükgöz, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekerek, teknik ve sosyal anlamda hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydetti.
Fotoğraf Sergisi
Etkinlik kapsamında, Gebze Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nin deprem bölgesinde çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi de açıldı. Bu sergi ile afet bilincinin artırılması hedefleniyor.
Kocaeli'de kadınların afet yönetimindeki rolüne ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Gebze Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin deprem bölgesinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi de açıldı.
Kocaeli'de kadınların afet yönetimindeki rolüne ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Gebze Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin deprem bölgesinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi de açıldı.