Kocaeli'de Hızır 41-Afet Mutfağı Açıldı
Kocaeli, olası afetlerde gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Hızır 41-Afet Mutfağı"nı hayata geçirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başiskele'de kurduğu bu tesis, günde 150 bin kişiye çorba, 20 bin kişiye ise 3 öğün yemek sunma kapasitesine sahip.
Tesisin Kapasitesi ve Amaçları
Tesis, toplam 10 bin 350 metrekare alan üzerinde, 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip. Günlük olarak 22 bin ekmek üretim kapasitesi ile de dikkat çekiyor. Vali İlhami Aktaş, tesisin hem sosyal belediyecilik anlayışı hem de hızlı müdahale açısından büyük bir değer taşıdığını belirtti.
Büyükakın'dan Önemli Mesajlar
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, afet öncesi hazırlığın önemine vurgu yaparak, "Afet öncesi, anı ve sonrası yönetiminin etkin olması gerekiyor" dedi. Hazırlanan bu ekiplerin her an devreye girebileceğini aktararak, Hızır 41-Afet Mutfağı'nın, afet anlarında önemli bir rol oynayacağını ekledi.
Halk Ekmek Üretimi ve Sosyal İşlevi
Kocaeli Fırıncılar Odası ile işbirliği içerisinde günde 22 bin ekmek üretileceğini vurgulayan Büyükakın, bu sayede halk ekmek büfelerinin artırılacağını da sözlerine ekledi. Normal zamanlarda, bu mutfak düğün salonları, restoranlar ve sosyal tesislerde kullanılacak ürünlerin hazırlanmasında aktif rol oynayacak.
Afet Müdahale Üssü
Başkan Büyükakın, "Burası Türkiye'nin en büyük afet mutfağı ve müdahale üssü olarak tasarlandı" diyerek, tesisin gelecekteki afetlere karşı Kocaeli'nin her zaman hazırlıklı olmasını sağlayacağını ifade etti.
Kocaeli'de olası afetlerde gıda ihtiyacının karşılanmasına yönelik "Hızır 41-Afet Mutfağı" kuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince olası afet durumunda hem kente hem de çevre illere yardım yapılabilmesi amacıyla Başiskele'de 5 bin 300 metrekaresi kapalı 10 bin 350 metrekare alanda kurulan tesiste, günlük 150 bin kişilik çorba, 20 bin kişilik 3 çeşit yemek, 22 bin ekmek üretimi gerçekleştirilebiliyor.
Kocaeli'de olası afetlerde gıda ihtiyacının karşılanmasına yönelik "Hızır 41-Afet Mutfağı" kuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince olası afet durumunda hem kente hem de çevre illere yardım yapılabilmesi amacıyla Başiskele'de 5 bin 300 metrekaresi kapalı 10 bin 350 metrekare alanda kurulan tesiste, günlük 150 bin kişilik çorba, 20 bin kişilik 3 çeşit yemek, 22 bin ekmek üretimi gerçekleştirilebiliyor.