Kızına fincan takımı almak isterken dolandırılan engelli kadını komşusu kurtardı
olayın gelişimi:
Kastamonu'da yaşayan 58 yaşındaki bedensel engelli E.A., dört yıl önce alışveriş yaptığı bir site üzerinden kızına fincan takımı siparişi vermek istedi. Siparişi Whatsapp üzerinden veren E.A., ilk etapta 1.000 lira ödeme yaptı. Şahıslar, ödemenin eksik olduğunu söyleyerek E.A.'dan 690 lira daha göndermesini istedi ve E.A. bu tutarı da belirtilen banka hesabına yatırdı.
Daha sonra dolandırıcılar, parayı yanlış hesaba gönderdiğini öne sürerek E.A.'yı tekrar aradı ve mobil bankacılık uygulaması üzerinden yönlendirerek 16.050 lira daha göndermeye ikna etmeye çalıştı.
komşunun müdahalesi ve sonuç:
Ağa düşen E.A.'yı tekrar dolandırmaktan komşusunun fark edip müdahale etmesi önledi. Komşusunun durumu fark etmesi üzerine şüpheli, 'sizinle uğraşamayacağım' diyerek telefonu kapattı. Dolandırıldığını anlayan E.A. olayı polise bildirdi ve suç duyurusunda bulundu.
polis işlemleri:
Olayla ilgili olarak polis ekipleri soruşturma başlattı. Yetkililer, benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları özellikle mobil bankacılık işlemlerinde dikkatli olmaya ve tanımadıkları kişiler tarafından yönlendirildiklerinde durumu yakınlarına veya kolluk kuvvetlerine bildirmeye çağırıyor.
KASTAMONU’DA 58 YAŞINDAKİ BEDENSEL ENGELLİ KADIN, İNTERNET ÜZERİNDEN FİNCAN TAKIMI SATIN ALMAK İSTERKEN BİN 690 LİRA DOLANDIRILDI. ŞAHISLAR 16 BİN 50 LİRA KENDİLERİNE AİT BANKA HESAPLARINA GÖNDERMEYE ÇALIŞIRKEN, DURUMU FARK EDEN KOMŞUSU ENGELLİ KADINI DAHA FAZLA DOLANDIRILMAKTAN KURTARDI.