Kıyıda hareketlilik: Kuşadası'na dört kruvaziyerle yaklaşık 6 bin turist geldi

Kuşadası Ege Port Limanı'na yanaşan dört kruvaziyerle yaklaşık 6 bin turist ilçe merkezinde alışveriş yaptı; bazıları Efes ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 12.10.2026 19:44
Güncelleme Tarihi: 12.10.2026 19:44

Kıyıda hareketlilik: Kuşadası'na dört kruvaziyerle yaklaşık 6 bin turist geldi

Kuşadası limanında sabah canlılığı

Sabah saatlerinde Kuşadası Ege Port Limanı'na yanaşan dört kruvaziyer, ilçede yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık 6 bin turist gemilerden inerek kent merkezine ve çevresine yayıldı; büyük bölümü ABD'liydi.

Gemiler ve yolcu profili:

Limana sabah saatlerinde yanaşan gemiler arasında Bermuda bayraklı Arcadia, Panama bayraklı MSC Divina, Bahamas bayraklı Wind Star ve Marshall Adaları bayraklı Variety Voyager yer aldı. Gemilerden inen turistler ilçe merkezinde alışveriş yaptı ve kentte hareketlilik oluşturdu.

Turistik noktalara yönelim:

Turistlerin bir bölümü tur otobüsleriyle Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi gibi yakın tarih ve kültür noktalarına doğru yola çıktı. Kruvaziyer seferleri, Kuşadası'nın turistik alanlarında gün boyu canlılık sağladı.

KUŞADASI’NA 4 KRUVAZİYERLE 6 BİN TURİST GELDİ

KUŞADASI’NA 4 KRUVAZİYERLE 6 BİN TURİST GELDİ

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.