Kışlademirli kavunu pazara indi, Tavşanlı üreticisinin emeği rağbet gördü

Kışlademirli köyünde yetişen, aroması ve tadıyla öne çıkan kavunlar pazara indi; 68 yaşındaki üretici Recep Açıkgöz ürünlerini kilosu 30 TL'den sunuyor.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 11:51
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 11:51

Kışlademirli kavunu pazara indi, Tavşanlı üreticisinin emeği rağbet gördü

Kışlademirli kavunu pazara indi, Tavşanlı üreticisinin emeği rağbet gördü

Tavşanlı ilçesinin Kışlademirli köyünde yetişen yerli kavunlar, bu yıl da semt pazarlarındaki yerini aldı. Kendine has aroması ve yoğun tadıyla öne çıkan Kışlademirli kavunu, tezgaha çıkar çıkmaz tüketicilerin ilgisini çekti.

Köy üretimi ve üreticinin anlatımı

Bölgedeki üreticiler uzun yıllardır yerli kavun üretimine devam ediyor. 68 yaşındaki Recep Açıkgöz de kendi tarlasından topladığı kavun, domates ve biberleri doğrudan semt pazarında satmaya başladı. Açıkgöz, üretim sürecinde doğallığa önem verdiklerini vurgulayarak, "Kendi emeğimizle yetiştirdiğimiz ürünlerimizi pazar tezgahımıza çıkardık. Lezzeti ve aromasıyla fark oluşturan Kışlademirli kavununun kilosunu 30 TL’den satışa sunuyoruz" dedi.

Pazarda talep ve bölgesel tercih

Bölge genelinde özellikle Kışlademirli ve Dereli köylerinde yetiştirilen yerli kavunlar, tadı ve kalitesiyle pazarda en çok aranan ürünler arasında yer alıyor. Semt pazarına gelen alıcılar kavunun aroması ve olgunluğuna dikkat çekiyor; üreticiler doğrudan tüketiciyle buluşmanın pazarlamada olumlu etkisi olduğunu belirtiyor.

Bu yıl da erken dönem ürünleri arasında yer alan Kışlademirli kavunu, hem yöresel tüketicinin hem de pazar ziyaretçilerinin tercihleri arasında ön sıralarda bulunuyor. Üreticiler, talebin devam etmesiyle yerel ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

KIŞLADEMİRLİ KÖYÜNDE UZUN YILLARDIR ÇİFTÇİLİK YAPAN 68 YAŞINDAKİ RECEP AÇIKGÖZ

KIŞLADEMİRLİ KÖYÜNDE UZUN YILLARDIR ÇİFTÇİLİK YAPAN 68 YAŞINDAKİ RECEP AÇIKGÖZ

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.