Kişisel Verileri Koruma Kurulunda Yeni Adaylar Belirlendi
Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nda boş kalan üç üyelik için yeni adaylar seçildi. Bu üyelikler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Progress (DEM Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gruplarına tahsis edildi.
Adaylar Kimler?
CHP grubuna önerilen adaylar Tamer Aksoy ve Dilek Geyve olarak belirlendi. DEM Parti'nin adayları Bayram Arslan ve Deniz İdeli, MHP grubunun adayları ise Muhammed Serdar Cafoğlu ve Ömer Çakmak oldu.
Seçim Süreci
Bu adaylar için TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak seçimlerin tarihinin yaklaştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde sürecin tamamlanacağı ifade edildi.
Kamu Denetçisi Seçimleri
Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından bir Kamu Başdenetçisi ve dördü Kamu Denetçisi olmak üzere yeni seçimlerin yapılacağı duyuruldu. Meclis'in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 16 Ekim Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar başvuruda bulunmak isteyen adayların hangi şartlara uygun olmaları gerektiği belirtildi. Başvuruda bulunmak isteyen adayların, belirtilen süreye dikkat etmeleri önem taşıyor.