Özellikle mevsim geçişleri yaşadığımız bu dönemler içersinde hem lezzetli hem de sağlık dolu yemek pişirmek istiyorsanız, müjdenizi isteriz! Sizlere harika bir tarifle geldik. Kereviz sevmeyenine bile kereviz sevdirecek portakalın ve ayvanın da yemeğe eklendiği harika bir lezzet sizleri bekliyor. 15 dakikada hazırlayacağız, 35 dakikada da pişirceğiniz ayvalı portakallı kereviz tarifi çocuklarınızın da favorisi olacak. Kereviz sevmeyenler bile bu tarife bayılıp gidecek. Ayva, portakal ve kereviz birleşimi lezzetli vitamin deposu yemeği sizlerle...
AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 tane kereviz
- 1 tane havuç
- 1 tane ayva
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane limon
- Yarım portakal suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ
- Kerevizleri soyarak uzunlamasına doğrayın.
- Derin bir kabının içersine 1 litre kadar su alıp üzerine ise yarım limon suyunu ekleyin.
- Doğramış olduğunuz kereviz bu suyun içerisine ekleyin. Beklerken kararmaması için ise ayvayı soyup uzunlamasına keserek sekiz parçaya bölün.
- Aynı suyun içersinde ayvalarımızla da atarak, soğanlarımızı piyazlık şekilde doğrayalım.
- Havucu ise çaprazlama dilim dilim şekline doğrayalım.
- Yarım çay bardağı ölçüsünü zeytinyağlı tencereye ekleyelim.
- Üzerlerine soğan ve havuç da ekleyerek soteleme işlemine başlayalım.
- Hafif diriliğini kaybettiği zaman ayva ve kerevizi limonlu sudan süzerek çıkartalım.
- Soğan ve havuçu da üzerlerine ekleyerek 2 - 3 dakika ara ara karıştırarak soteleyelim.
- Üzerlerine bir bardak ölçüsünde kaynar suyumuzu ekleyelim.
- Kaynamaya başladığı zaman kısık ateşe alarak 30 dakika kadar ayvalar ve kerevizler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- Ağzı kapalı bir şekilde soğumasına önem verelim.
- Üzerlerine arzuya göre limon suyu ve dereotu ekleyerek servisini yapalım. Herkese şimdiden afiyet olsun...