Bist 100
9.344,29 0%
DOLAR
31,09 0,33%
EURO
33,72 0,23%
ALTIN
2.017,68 0,54%

Kış sebzesinin tatlısı balkabağı tatlısı! Evinizde bal gibi balkabağı tatlısı yapabilirsiniz

Kış sebzelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan balkabağı en çokta tatlı olarak sofralarımıza gelir. Sizler de kışın bol şekerli, antep fıstıklı ya da tahinini bir kabak tatlısı yemek istiyorsanız; bu tarif tam size göre! Bu tarifle parmaklarınızı bile yiyeceksiniz.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 19:20
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 19:20

Kış sebzesinin tatlısı balkabağı tatlısı! Evinizde bal gibi balkabağı tatlısı yapabilirsiniz

Kış sofralarında vazgeçilmez tatlılardan birisi olan balkabağı tatlısı, her yemeğin yanına muhakkak yakışıyor. 1 kg balkabağı ile yapabileceğiniz bu lezzeti tarif Antep fıstığı ve tahinle adeta farklı bir lezzetin kapılarını sizlere aralıyor. Eğer davet sofralarınızda lezzetli ve samimi bir tatlı yapmak istiyorsanız muhakkak tercihiniz balkabağı tatlısından yana olmalıdır. Özellikle annelerimizin her kış sıklıkla sofraları süslediği bu tarif, 40 yıllık ev hanımından verildi! Annelerinizin el lezzeti kabak tatlısıyla sizlere geçecek. 20 dakikada hazırlayacağınız, 50 dakikada pişirceğiniz 4 - 6 kişilik bu tarifle sofraların yıldızı olmaya hazır olun!

BALKABAĞI TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 kg balkabağı 
  • 2.5 su bardağı ölçüsünde şeker 


BALKABAĞI TATLISI

Üzeri için;
  • Tahin 
  • Yeşil fıstık 
  • Ceviz 
  • Fındık ya da süslemek istediğiniz herhangi bir ürün

BALKABAĞI TATLISI NASIL YAPILIR?

  1. Bal kabaklarını ilk etapta güzelce doğrayalım ve yıkayalım. 
  2. Yıkamış olduğumuz bal kabaklarını uygun bir tencerenin içerisine alarak üzerlerine şeker ilavesi yapalım.
  3. Kapağını kapatıp bir gece bu şekerli suyun içersinde beklemeye alalım.
  4. Eğer vaktiniz yoksa 4 - 5 saat kadar da bekletmeniz yeterli olacaktır.
  5. Bal kabaklarınızı ocağa aldıktan sonra kaynamaya bırakalım.
  6. Kabaklarınız kaynamaya başladıktan sonra ise ateşi orta seviyeye getirip pişirmeye devam edelim.
  7. Eğer kabaklarınız bu aşamada çok sulanıyorsa, kapağı açık bir şekilde kısık ateşte pişirmeye özen gösterelim.
  8. 20 dakika içersinde pişen kabaklarımızı ocaktan alıp fırın kabının içerisine koyalım.
  9. 160 derecelik fırında güzelce yumuşayana kadar kabaklarımızı pişirelim.
  10. Pişirdikten sonra ise fırından alarak tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirelim. dinlendirirken kesinlikle karıştırmamaya özen gösterelim.
  11. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Genellikle tahin ve yeşil fıstık, balkabağına en çok yakışan ürünler arasında yer alır. Eğer tahin veya yeşil fıstık kullanmak istemiyorsanız; ceviz, fındık gibi farklı kuruyemiş çeşitleri de alternatif olabilir.