Kış ayları yaklaşmışken kestane satışlarıda yavaş yavaş sokaktaki yerini almaya başladı. Eylül ayı ortalarında başlamış olan kestane hasatı ekim ayının son günlerine kadar devam ediyor.
Hasatı gerçekleştirilen kestaneler soğuk günler içerisinde vatandaşların içini şimdiden ısıtmaya başladı. Her şehrin belirli caddelerinde özellikle kokusuyla vatandaşları kendine hayran bırakan kestane tezgahları her geçen gün artmaya devam ediyor.
100 GR 50 TL’YE SATIŞTA
Eskişehir’de yıllardır pişirmiş olduğu kestaneleri tezgahında satışa çıkarmaya devam eden kestaneci Hüseyin Durgun yılbaşının yaklaşması ile beraber satışlarında büyük bir yoğunluk beklediğini dile getirdi. Tezgahını yaklaşık olarak bir ay önce açtığının altını çizen Hüseyin Durgun; "Şu anda güncel olarak 100 gr pişirmiş olduğumuz kestaneyi 50 TL’den satışa çıkartıyoruz. Kilosu ortalama olarak 500 TL’ye denk ediyor. Toplamda ise beş aylık bir satış söz konusu. Genellikle de kış aylarında ekmek teknemizin başında sokaklarda oluyoruz. Bizim asıl olarak satış yaptığımız dönem yılbaşına yaklaştığımız günler ve beraberinde yılbaşı oluyor. Yılbaşı geldiği zaman satışlar resmen iki katına fırlıyor. O günler içersinde talepleri kesinlikle yetişemiyoruz. İnsanlar fiyattan ayır olarak kestaneleri alarak alışverişlerine devam ediyorlar." sözlerini dile getirdi.