Kırtasiyede e-devlet tartışmasının ardından tekmeli ve yumruklu saldırı

Samsun Atakum'da kırtasiyede çıkan e-Devlet tartışmasından sonra 6 kişilik grup iş yeri sahibine tekme ve yumruklarla saldırdı; 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 11.08.2026 10:24
Güncelleme Tarihi: 11.08.2026 10:43

Kırtasiyede e-devlet tartışmasının ardından tekmeli ve yumruklu saldırı

Olayın seyri:

Samsun’un Atakum ilçesinde 8 Ağustos'ta bir kırtasiyede meydana gelen olayda, iddialara göre iş yerine gelen A.D. adlı kadın ile kırtasiye sahibi B.D. arasında e-Devlet üzerinden yapılması istenen bir işlem nedeniyle tartışma çıktı. Kadının mekânı terk etmesinin ardından yaklaşık altı kişilik bir grup kırtasiyeye gelerek iş yeri sahibine saldırdı.

İş yeri güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelilerin B.D.'yi kasa bölümünde tekme ve yumruklarla darbettiği, bir kişinin masanın üzerine çıkarak saldırdığı ve yerde yatan kişiyi diğerlerinin tekmelediği anlar görülüyor. Saldırı sırasında iş yerindeki bazı eşyalar zarar gördü.

maddi zarar ve kamera kayıtları:

Olayda bilgisayar monitörlerinin kırılması sonucu yaklaşık 20 bin lira tutarında maddi zarar meydana geldiği öğrenildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, saldırının niteliğini ve şüphelilerin eylemlerini belgeleyen önemli delil niteliği taşıyor.

soruşturma ve adliyeye sevk:

Olayla ilgili ilk aşamada 5 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kadın A.D., polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi; çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşı 18’den küçük bir çocuk ise ailesine teslim edildi.

Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosunda işlemleri tamamlanan şüpheliler Y.Y.A. (18), M.T.O. (23) ve A.A.Ç. (18) ise bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Süreçle ilgili soruşturma devam ediyor.

SAMSUN'UN ATAKUM İLÇESİNDE BİR KIRTASİYEYE GELEN 6 KİŞİLİK GRUBUN İŞ YERİ SAHİBİNE TEKME VE...

SAMSUN'UN ATAKUM İLÇESİNDE BİR KIRTASİYEYE GELEN 6 KİŞİLİK GRUBUN İŞ YERİ SAHİBİNE TEKME VE TOKATLARLA SALDIRDIĞI VE GÜVENLİK KAMERASINA DA YANSIYAN OLAY ANI İLE İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.