
Kırşehir'de Türk Mutfağı Haftası Etkinliği
Kırşehir'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında kentin zengin mutfak kültürü sergilendi. Önceki gün, İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesisi'nde düzenlenen etkinlikte, Kırşehir'in özel yemekleri katılımcılarla buluştu.
Yöresel Lezzetler İkram Edildi
Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından hazırlanan ve coğrafi işaretli çirleme ile cemele biberinden yapılan dolmalara ek olarak, Ahi çorbası, Ahi helvası, besmeç, çığırtma, su böreği, sütlaç ve gül şerbeti gibi yöresel lezzetler katılımcılara sunuldu.
Vali Demiryürek’ten Önemli Açıklamalar
Programda, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Esa Şahin, hazırlanan yemekler hakkında Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ve protokol üyelerine bilgi verdi. Demiryürek, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Kırşehir mutfağını daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.
Vali Demiryürek, Türk mutfağının geleneksel ve sağlıklı mirasını simgeleyen ürünlerin doğallığı ve özgün pişirme teknikleri ile bu kültürel zenginliğin korunmasına vurgu yaptı. Ayrıca Kırşehir mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda herkesin ortak bir sorumluluğu olduğunun altını çizdi.
Kırşehir'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesisi'nde kentin mutfak kültürü tanıtıldı. Programda, Cemele Biberinden yapılan dolma yemeği tanıtıldı.
Kırşehir'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesisi'nde kentin mutfak kültürü tanıtıldı. Programda, Cemele Biberinden yapılan dolma yemeği tanıtıldı.