DOLAR
42,88 -0,02%
EURO
50,49 -0,01%
ALTIN
6.251,62 -0,1%
BITCOIN
3.750.420,22 0,29%

Kırşehir Esnaf Odalarından küçük esnafı destekleme çağrısı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yeni yıl öncesi hediye ve günlük alışverişlerde küçük esnafın tercih edilmesini isteyerek kent genelinde destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 27.12.2025 15:09
Güncelleme Tarihi: 27.12.2025 15:25

Kırşehir Esnaf Odalarından küçük esnafı destekleme çağrısı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalarından küçük esnafı destekleme çağrısı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yeni yıl öncesinde vatandaşlara hediye ve günlük alışverişlerde küçük esnafın tercih edilmesi çağrısı yaptı. Birliğin çağrısı kentteki esnaf tarafından olumlu karşılandı.

Birlik başkanının mesajı

Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir’in küçük bir şehir olduğunu vurgulayarak internet satışları ve büyük mağazaların baskısı karşısında yerel esnafın korunmasının önemine dikkat çekti. Öztürk, "Hediyeleşmelerin yoğun olduğu bu dönemlerde vatandaşlarımıza sesleniyorum. Alışverişlerinizi küçük esnaftan yapın. Bu hem esnafımıza hem de şehir ekonomimize katkı sağlayacaktır" dedi.

Esnaftan gelen destek ve beklentiler

Yapılan çağrının ardından kentte küçük esnaf arasında olumlu bir hava oluştu. Esnaflardan Bektaş Yıldırım, vatandaşlarda yerel esnafa yönelik bir duyarlılığın belirmeye başladığını belirterek, "İnsanlar artık küçük esnafın ayakta kalması için destek olunması gerektiğinin farkına varıyor" diye konuştu.

İsa Yılmaz ise halkın mahalle esnafına yönelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Büyük zincirler yerine mahalle esnafının tercih edilmesi hepimizin yararına" ifadelerini kullandı. Süs eşyası satışı yapan Müberra Can da özel günlerde yerel esnafın tercih edilmesinin önemine dikkat çekti: "Anneler Günü, yeni yıl, Sevgililer Günü gibi özel günlerde yerli esnafın tercih edilmesini çok önemsiyoruz".

Değerlendirme

Birlik başkanı Öztürk, küçük esnafın desteklenmesinin şehir ekonomisinin canlı kalması açısından büyük önem taşıdığını belirterek vatandaşları alışveriş tercihlerinde yerel esnafı önceliklendirmeye davet etti. Bu tür çağrılar, hem esnafın sürdürülebilirliğine katkı sağlamakta hem de kent içi ekonomik hareketliliği desteklemektedir.

KIRŞEHİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ; YENİ YIL ÖNCESİ ŞEHİR HALKINA ÇAĞRIDA BULUNARAK...

KIRŞEHİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ; YENİ YIL ÖNCESİ ŞEHİR HALKINA ÇAĞRIDA BULUNARAK HEDİYE VE GÜNLÜK ALIŞVERİŞLERDE KÜÇÜK ESNAFIN TERCİH EDİLMESİNİ İSTEDİ.

KIRŞEHİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ; YENİ YIL ÖNCESİ ŞEHİR HALKINA ÇAĞRIDA BULUNARAK...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.