Kırşehir’deki kadın cesedinin kimliği diş implantı ve platin ile belirlendi
Kırşehir’in Mucur ilçesi ile Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi arasında yol kenarında bulunan kadın cesedinin kimliği, jandarmanın yürüttüğü çalışma sonucu tespit edildi. Kimlik tespitinde kadının ağız ve ayak röntgenleri ile kayıt karşılaştırmaları kullanıldı.
Olay yeri ve inceleme
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mucur ilçesine bağlı Yeniyapan köyü ile Hacıbektaş ilçesine bağlı Büyükburunağıl köyü arasında bulunan kadın cesedinin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Cesedin yabancı uyruklu olabileceği değerlendirilerek, uluslararası kayıp şahıslar sistemi kapsamında da inceleme yapıldı.
Cesetten alınan diş ve ayak röntgenlerinde, kadının ağzında 14 adet diş implantı ile sol ayağında platin bulunduğu belirlendi. Bu bulguların kıyaslanması sonucunda, cesedin İstanbul’da hakkında kayıp başvurusu bulunan 68 yaşındaki İran uyruklu Farkhondeh Ghaem Maghami olduğu tespit edildi.
Soruşturma ve şüpheli
Çalışmalar kapsamında, Maghami’den haber alamayan yakınlarının 12 Mayıs tarihinde kayıp başvurusunda bulunduğu ve kadının en son 49 yaşındaki Erkan B. ile görüştüğünün tespit edildiği öğrenildi.
Gözaltına alınan şüpheli E.B. hakkında, Maghami’yi boğduktan sonra cesedi Mucur ilçesindeki bir araziye attığı yönünde iddialar bulunduğu belirtildi. Jandarma ekiplerinin elde ettiği bilgileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile paylaşarak soruşturmaya destek verdiği kaydedildi.
KIRŞEHİR’İN MUCUR İLÇESİ İLE NEVŞEHİR’İN HACIBEKTAŞ İLÇESİ ARASINDA YOL KENARINDA BULUNAN KADIN CESEDİNİN KİMLİĞİ, JANDARMANIN YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMADA DİŞ İMPLANTLARI VE AYAĞINDAKİ PLATİN SAYESİNDE TESPİT EDİLDİ.