DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.849.759,9 0,11%

Kırşehir'de Sel Faciası: Bir Ev Çöktü, Üç Ev Boşaltıldı

Kırşehir'in Toklumen köyünde sel nedeniyle 1 ev çökerken, 3 ev güvenlik amacıyla boşaltıldı. Vali, can kaybı olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 02.06.2025 03:04
Güncelleme Tarihi: 02.06.2025 03:04

Kırşehir'de Sel Faciası: Bir Ev Çöktü, Üç Ev Boşaltıldı

Kırşehir'de Sel Felaketi

Kırşehir'in merkeze bağlı Toklumen köyünde sağanak yağış sonrası yaşanan sel olayında 1 ev çöktü ve 3 evde hasar oluştu. Köyde yaklaşık 20 dakika süren yoğun yağış sonrasında meydana gelen sel, köyde önemli hasara yol açtı. Hasar gören evler tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.

Selin ardından köy içinde taş ve çamur yığınları oluştu. Jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri, köyde gerekli çalışmaları yürütmekte ve evlerdeki su tahliyesi için çaba sarf etmektedir.

Aydın Biçer'in Tanıklığı

Evini kaybeden Aydın Biçer, yaptığı açıklamada, selin hızlı bir şekilde geldiğini ve hayatında böyle bir sel olayına tanık olmadığını belirtti. “Hanımla içeride oturuyorduk, bir ses geldi, rüzgar zannettim. Bir baktık duvar boyu sel geliyor” diyerek yaşadığı korkuyu ifade etti.

Vali'nin Açıklamaları

Köyü ziyaret eden Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, durumu değerlendirerek, “Can kaybının olmaması sevindirici” dedi. Vali Demiryürek, Toklumen köyünde su baskınları yaşandığını ve yol açtığı zararların tespitinin yapılacağını ifade etti.

Devletin tüm imkanlarıyla halkın yanında olacaklarını açıklayan Demiryürek, vatandaşların köyde kalma isteğine de değinerek, gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve İl Genel Meclisi üyeleri de köyde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı