Kırşehir'deki Ortaokul Öğrencileri Gastronomi Serasında Turşu Kuruyor
Kırşehir'de ortaokul öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Beceri Geliştirme Programı' çerçevesinde oluşturulan gastronomi serasında yetiştirilen doğal ürünlerle turşu yapımını öğreniyor.
TOKİ Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sürdürülen zanaat atölyelerinde, öğrenciler serada topladıkları sebzelerle turşu hazırlama deneyimi yaşıyor. Okul Müdürü Esa Şahin, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik bu eğitimlerin, geleneksel ve yöresel lezzetlerin kavratılmasına katkı sağladığını belirtti.
Öğrencilerin eğlenceli bir şekilde üretim becerilerini kazandığını vurgulayan Şahin, "Geleneksel lezzetlerin yapımının ardından öğrencilerimiz bu sefer turşu kurmayı öğreniyor. Yakında bahçemizde yetişecek ahududu ve böğürtlenlerimiz ile reçel yapımını da öğreteceğiz," dedi.
Öğrenciler, yapılan bu aktivitelerle geleneksel tatları ailelerine aktarma fırsatı bulacak. Öğretmen Ahmet Güveli de öğrencilerin bu geleneksel lezzetleri öğrenmesinin önemine değindi.
Öğrencilerden Almina Melek İnce, "İlk kez turşu yaptım ve çok heyecanlıyım. Arkadaşlarıma bu deneyimimi anlatacağım," dedi. Diğer öğrenci Elif Çulha ise, "Bu sene evimizin turşusu yapılırken anneme yardım edeceğim," ifadesinde bulundu.
Bazı öğrenciler, turşu yapımının eğlenceli olduğunu ve salatalık, havuç, sarımsak, maydanoz, sirke ve tuz kullandıklarını belirttiler.
Kırşehir'de ortaokul öğrencileri, "gastronomi serası"nda yetiştirilen ürünlerle turşu kurmayı deneyimliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında hayata geçirilen zanaat atölyeleri, TOKİ Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitimlerini sürdürüyor. Okulun bahçesinde bulunan gastronomi serasında yetiştirilen ürünleri kendileri toplayan öğrenciler, doğal ürünlerle turşu kurmayı öğreniyor.
Kırşehir'de ortaokul öğrencileri, "gastronomi serası"nda yetiştirilen ürünlerle turşu kurmayı deneyimliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında hayata geçirilen zanaat atölyeleri, TOKİ Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitimlerini sürdürüyor. Okulun bahçesinde bulunan gastronomi serasında yetiştirilen ürünleri kendileri toplayan öğrenciler, doğal ürünlerle turşu kurmayı öğreniyor.