Kırşehir'de kaçak alkol operasyonunda 120 litre etil alkol ele geçirildi
KIRŞEHİR (İHA) — Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçak alkol üretiminin önlenmesi ve halk sağlığının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda 120 litre etil alkol ele geçirildi.
Operasyon detayları
Edinilen bilgiye göre, Ö.A., M.K. ve M.T. adlı şahısların kaçak alkol ürettiği ve ürettikleri alkolleri piyasaya sürmeye hazırlandıkları yönünde bilgi elde eden jandarma ekipleri eş zamanlı çalışma başlattı.
Aramalar ve ele geçirilenler
Mucur, Akpınar ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlıkları ile KOM ekiplerince şüphelilere ait 3 farklı adrese operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda 23 litre el yapımı kaçak alkol, 1 litre gümrük kaçağı kaçak alkol dolu şişe ve 120 litre kaçak etil alkol ele geçirildi.
Ele geçirilen etil alkolün hacmen yüzde 40 oranında seyreltilmesi halinde yaklaşık 300 litre kaçak alkol üretilebileceği öğrenildi.
Son durum
Olayla ilgili olarak şüpheli şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı. Operasyon, kaçak alkol üretiminin engellenmesi ve halk sağlığının korunmasına yönelik yürütülen çalışmanın bir parçası olarak gerçekleştirildi.
KAÇAK ALKOL ÜRETİMİNİN ÖNLENMESİ VE HALK SAĞLIĞININ KORUNMASINA YÖNELİK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARDA, KIRŞEHİR'DE DÜZENLENEN OPERASYONDA ÇOK MİKTARDA KAÇAK ALKOL VE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ.