DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,23 -0,07%
ALTIN
5.944,19 0,27%
BITCOIN
3.717.379,5 -1,07%

Kırşehir'de Hükümlülerden Öğrencilere Bakım: Okullar Eğitime Hazır

Kırşehir'de hükümlüler, okullarda bakım ve onarımlar yaparak öğrencilerin eğitimine destek oldu.

Yayın Tarihi: 04.02.2025 11:14
Güncelleme Tarihi: 04.02.2025 11:27

Kırşehir'de Hükümlülerden Öğrencilere Bakım: Okullar Eğitime Hazır

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde, öğrenciler, yarıyıl tatilinde hükümlülerin boya, bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yaptığı okullarında 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

Yarıyıl tatilinde Akpınar Ortaokulu ve Akpınar Anaokulu, Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler tarafından yapılan bakım ve onarım çalışmaları sonrası eğitim için hazır hale getirildi.

Vali Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Peker, Akpınar Kaymakamı Ali Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen, okulları ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Akpınar Anaokulu'nda incelemelerde bulunan Vali Demiryürek, boya çalışmalarında öğrencilerin beğenebileceği renklerin tercih edildiğini belirtti. Demiryürek, genel bakım ve onarımların büyük oranda tamamlandığını ifade etti.

“Valiliğimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Adalet Komisyonu Başkanlığımız koordinasyonu ile yürütülen bu çalışmada Akpınar Anaokulunu inceledik. Hükümlülerin emekleri ve Valiliğimizin destekleriyle okullarımızın bakımını yapıyoruz. Yarıyıl tatilinde başladığımız bu uygulamayı, yaz aylarında tüm Kırşehir'de yaygınlaştıracağız.” şeklinde konuştu.

Akpınar ilçesindeki çalışmaların 8 hükümlü ve 1 atölye şefi tarafından yürütüldüğünü belirten Demiryürek, yaz aylarında bu uygulamanın Kırşehir'deki 6 ilçe ve merkez dahil 7 bölgede genişletileceğini kaydetti.

Cumhuriyet Başsavcısı Ener ise, “Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İşyurtları Daire Başkanlığının destekleriyle böylesi önemli bir sosyal faaliyete imza attık. Hükümlülerimizin eğitim alarak sosyal hayata adaptasyonlarına katkı sağlayacak projelere devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ener, Kırşehir 1 No'lu Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından Akpınar Ortaokulu ve Anaokulunun, Kırşehir 2 No'lu Açık Ceza İnfaz Kurumu aracılığıyla ise Kırşehir Lisesi ile Karıncalı ve Karahıdır köylerindeki ilkokulların bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde öğrenciler, yarıyıl tatilinde hükümlülerin boya, bakım, onarım ve...

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde öğrenciler, yarıyıl tatilinde hükümlülerin boya, bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını yaptığı okullarında 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde öğrenciler, yarıyıl tatilinde hükümlülerin boya, bakım, onarım ve...

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde öğrenciler, yarıyıl tatilinde hükümlülerin boya, bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını yaptığı okullarında 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı