Vali Demiryürek'in değerlendirmesi:
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek kentte 2026 yılının ilk dokuz aylık dönemine ilişkin asayiş ve terörle mücadele faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan çalışmanın temel amacının vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, suçların önlenmesi ve şüphelilerin adalete teslim edilmesi olduğu vurgulandı.
Operasyonların dağılımı:
Vali Demiryürek, terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonların kapsamını şu rakamlarla aktardı: PKK/KCK'ya yönelik 3 operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. FETÖ'ye yönelik 12 operasyonda 17 kişi gözaltına alınmış; bunlardan 3 kişi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. DEAŞ'e yönelik 31 operasyonda 67 kişi gözaltına alındı; bu kişilerden 23 kişi tutuklandı ve 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer terör yapılanmalarına yönelik gerçekleştirilen 6 operasyonda ise 6 şüpheli gözaltına alındı.
Güvenlik sonuçları ve değerlendirme:
2026 yılının ilk dokuz ayında Kırşehir'de herhangi bir terör eyleminin gerçekleşmediği bilgisi paylaşıldı. Olayların aydınlatılma oranının 2025'e göre %100 seviyesinde olduğu belirtildi. Vali Demiryürek, kentte kamu düzeninin korunması ve vatandaşların huzurunun sürdürülmesi amacıyla güvenlik güçlerinin çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.
KIRŞEHİR VALİSİ MURAT SEFA DEMİRYÜREK, 2026 YILININ İLK DOKUZ AYINDA KENTTE GERÇEKLEŞTİRİLEN ASAYİŞ VE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.