Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kırşehir Belediyesi'ne, kentsel atık suların bir kısmının herhangi bir arıtma işlemine tabi tutulmadan Kılıçözü Deresi'ne deşarj edilmesi nedeniyle 1 milyon 671 bin 844 lira idari para cezası uygulandığını duyurdu.
Bakanlıktan gelen resmi açıklamada, Kırşehir Belediye Başkanlığına ait atık su arıtma tesisinde gerçekleştirilen denetimlerin sonucunda kentsel atık suların bir kısmının arıtmadan geçirilmeden doğrudan Kılıçözü Deresi'ne bırakıldığı tespit edilmiştir.
Açıklamada ayrıca, bu durumla ilgili olarak sorumlular hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Denetimlerin, çevre koruma yasaları çerçevesinde sonuçlandırıldığı ifade edilmiştir.
İl müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Kırşehir Belediye Başkanlığı'na ait atık su arıtma tesisinde çeşitli ihlallerin olduğu kaydedilmiştir. Bu tür uygulamaların çevreye verdiği zarar neticesinde, gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı vurgulanmıştır.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kırşehir Belediyesine, kentsel atık suların bir kısmının herhangi bir arıtma işlemine tabi tutulmadan Kılıçözü Deresi'ne deşarj edilmesi nedeniyle 1 milyon 671 bin 844 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.