Kırsaldan gelen çocuklar yüzme ile yeni dünyalar keşfediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşilden Maviye-İlk Kulaç projesiyle kırsal mahallelerden 97 çocuk yüzme öğrendi ve su güvenliği hakkında bilinçlendi.

Yayın Tarihi: 15.08.2026 14:46
Güncelleme Tarihi: 15.08.2026 14:46

Kırsaldan gelen çocuklar yüzme ile yeni dünyalar keşfediyor

Proje ve hedefleri:

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Yeşilden Maviye-İlk Kulaç projesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların yüzme öğrenmelerine ve su güvenliği konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla sürdürülüyor. Proje, 'Köyden Kente Karne Hediyesi Yüzme Projesi' çatısı altında gerçekleşiyor ve yaz dönemi boyunca çocukların hem eğlenmelerini hem de yeni beceriler edinmelerini hedefliyor. Eğitimler Yatağan Hasan Haşmet Işık Yüzme ve Sosyal Tesisinde yapılıyor.

Katılımcılar, sayı ve zamanlama:

Projeye şimdiye kadar katılan çocukların dağılımı şu şekilde: Akgedik Mahallesinden 25, Yeşilbağcılar Mahallesinden 30, Gökpınar Mahallesinden 22, Yayla Mahallesinden 10 ve Yeşilköy Mahallesinden 10 olmak üzere toplam 97 çocuk yüzme eğitimine katıldı. Eğitimler 7-12 yaş grubuna yönelik olup temel yüzme becerileri, havuzla iletişim ve güvenli yüzme uygulamalarının yanı sıra su güvenliği bilgileri de veriliyor. Program 14 Temmuz tarihinde başladı ve 25 Ağustos'a kadar her salı devam edecek şekilde planlandı.

Eğitim içeriği ve kazanımlar:

Uzman eğitmenlerin yönlendirdiği seanslarda çocuklar hem hareketli bir yaz tatili geçiriyor hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak yeni beceriler ediniyor. Eğitimlerin odağında yüzme teknikleri kadar tehlike bilinci ve havuzda, denizde güvenli davranışlar yer alıyor. Bu sayede çocuklar sadece yüzme öğrenmiyor, aynı zamanda olası riskleri tanıma ve önleme becerileri kazanıyorlar.

Yerel temsilcilerin ve başkanın değerlendirmesi:

Yatağan Yeşilköy Mahalle Muhtarı Remzi Çay, etkinliğin kırsal bölge çocukları için önemli olduğunu belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti. Yayla Mahalle Muhtarı Mustafa Kemal Yatak, projenin muhtarların talebiyle şekillendiğini ve çocukların etkinlikten duyduğu memnuniyeti vurguladı. Gökpınar Mahalle Muhtarı Kudret Uçar ise "Çocuklar ilk kez böyle bir etkinliğe katılıyorlar. Dünyayı yeniden keşfetmiş gibi duruyorlar" sözleriyle gözlemlerini paylaştı.

Kıyı Belediyeler Birliği ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların kent merkezindekilerle aynı sosyal ve sportif imkânlara ulaşmasının önemine dikkat çekti. Başkan Aras, 'Yeşilden Maviye' projesiyle çocukların yüzmeyle tanışmasının yanı sıra su güvenliği konusunda bilinçlenmelerini, sosyalleşmelerini ve güzel anılar biriktirmelerini hedeflediklerini ifade etti.

KIRSALDAKİ ÇOCUKLAR "YEŞİLDEN MAVİYE" İLK KULAÇLARINI ATTI

KIRSALDAKİ ÇOCUKLAR "YEŞİLDEN MAVİYE" İLK KULAÇLARINI ATTI

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.