Kırsala su taşıyor: 12 bin 300 metre boru ile üretime destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelere 12 bin 300 metre sulama borusu dağıtarak su tasarrufu ve tarımsal verimi artırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 31.08.2026 11:53
Güncelleme Tarihi: 31.08.2026 11:53

Kırsala su taşıyor: 12 bin 300 metre boru ile üretime destek

Antalya Büyükşehir'den tarımsal altyapıya destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya, Serik, Elmalı, Gündoğmuş ve Konyaaltı ilçelerindeki kırsal mahallelerde sulama altyapısını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yerelden kalkınma odaklı uygulamalarla üreticinin yanında olmayı hedefleyen belediye, suyun verimli kullanımını sağlayarak toprağın bereketini korumayı amaçlıyor.

dağıtım detayları:

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sertaç Gökhan tarafından verilen bilgiye göre, Alanya ilçesine bağlı Sapadere, Bademağacı, Yaylakonak ve Bıçakçı mahallelerine ile Serik ilçesinin Hasdümen ve Konyaaltı ilçesinin Çağlarca mahallelerine toplam 5 bin 900 metre boru teslimatı yapıldı. Ayrıca Alanya'nın Öteköy, Taşbaşı, Bayır ve Değirmendere, Gündoğmuş'un Çaltı ve Elmalı'nın Gümüşyaka mahallelerine 6 bin 400 metre boru sevkiyatı gerçekleştirildi. Böylece söz konusu kırsal mahallelere toplam 12 bin 300 metre sulama borusu desteği sağlanmış oldu.

Sertaç Gökhan, çalışmaların Kaş'tan Gazipaşa'ya uzanan 19 ilçede tarımsal altyapı ihtiyaçlarına cevap verdiğini vurguladı ve verim artışı ile sulama suyu ihtiyacının karşılanmasının öncelikli hedefler arasında olduğunu belirtti.

gelecek planları:

Gökhan, Antalyalı üreticilere desteklerin artarak devam edeceğini bildirerek, 2026 yılı içinde vahşi sulamaların önüne geçmek amacıyla il genelinde toplam 100 bin metre boru desteği sağlamayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca, çalışmaların Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir'in talimatları doğrultusunda sürdürüldüğünü ve halkın yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik altyapı yatırımlarının eksiksiz devam edeceğini ifade etti.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARIMSAL ÜRETİMİ DESTEKLEYEN PROJELERİYLE ÜRETİCİLERİN YANINDA...

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARIMSAL ÜRETİMİ DESTEKLEYEN PROJELERİYLE ÜRETİCİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR. BU KAPSAMDA SON OLARAK ALANYA, SERİK, ELMALI, GÜNDOĞMUŞ VE KONYAALTI İLÇELERİNDEKİ KIRSAL MAHALLERE TOPLAM 12 BİN 300 METRE SULAMA BORUSU DESTEĞİ SAĞLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.