Kırsala nefes: Kemer Mahallesi'ne çok amaçlı gölet

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Kemer Mahallesi'ne hayvancılık, tarımsal sulama ve yangın müdahalesi için 24-25 bin m³ kapasiteli gölet yapıyor.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 16:00
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 16:10

Kırsala nefes: Kemer Mahallesi'ne çok amaçlı gölet

Manisa Büyükşehir'ten Kemer Mahallesi'ne çok amaçlı gölet:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesi Kemer Mahallesi sınırları içinde hayvancılık, tarımsal sulama ve olası yangınlarda müdahale amacıyla çok amaçlı bir gölet inşa ediyor. Proje, kırsal mahallelerde üretimi desteklemeyi ve doğal afetlere karşı hazırlığı güçlendirmeyi hedefleyen yatırımlar kapsamında hayata geçiriliyor.

Projenin teknik özellikleri:

Yetkililer, göletin zeminin durumuna göre kapasitesinin artırılabileceğini belirtse de mevcut projeye göre göletin yaklaşık 100 metreye 100 metre ölçülerinde olacağı ve 2,5-3 metre derinliğe ulaşacağı bildirildi. Bu planlama ile göletin tutması öngörülen su miktarı yaklaşık 24-25 bin metreküp olarak hesaplandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi personeli, Yüksek Jeoloji Mühendisi Bozkurt İbrim, göletin bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda projelendirildiğini vurguladı: "Gölet, hayvan içme suyu, tarımsal sulama ve yaşanabilecek yangınlarda kullanılabilecek şekilde projelendirildi. Özellikle yangınlarda helikopterlerin su alabilmesi için göletin derinliği bu ihtiyaca göre belirlendi. Amacımız yalnızca bugünün değil, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçların da karşılanabileceği kalıcı bir su kaynağı oluşturmak."

Mahalle ve üreticilerin beklentisi:

Kemer Mahallesi Muhtarı Mehmet Kırcalı, yatırımın mahalle için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek projenin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu sağlamakla kalmayıp doğal afetlerde —özellikle yangınlarda— müdahaleyi güçlendireceğini söyledi. Kırcalı, bu desteği sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve ekibine mahalle halkı adına teşekkür etti.

Mahallede hayvancılıkla uğraşan İsmail Yalçın da helikopterlerin ve su tankerlerinin su temin edebileceği böyle bir noktaya ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, göletin benzer afet durumlarında önemli avantaj sağlayacağını vurguladı. Üretici Hüseyin Çelik ise 2024 yılında yaşanan yangının mahallede derin izler bıraktığını hatırlatarak göletin hem üreticiler hem de mahalle için geleceğe yönelik kritik bir yatırım olduğunu söyledi ve yetkililere teşekkür etti.

Belediye yetkilileri, yapımı süren göletin tamamlanmasının bölgedeki su güvenliğini artıracağını, hayvancılık ve tarımsal üretime destek sunacağını ve yangınlara müdahalede hızlı hareket kabiliyeti sağlayacağını belirtiyor. Projenin ilerleyen süreçte bölgenin uzun vadeli su ihtiyacına katkı yapması amaçlanıyor.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SALİHLİ İLÇESİNE BAĞLI KEMER MAHALLESİ’NDE HAYVANCILIK, TARIMSAL...

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SALİHLİ İLÇESİNE BAĞLI KEMER MAHALLESİ’NDE HAYVANCILIK, TARIMSAL SULAMA VE OLASI YANGINLARLA MÜCADELEDE KULLANILMAK ÜZERE ÇOK AMAÇLI GÖLET İNŞA EDİYOR. YAKLAŞIK 24-25 BİN METREKÜP SU TUTMA KAPASİTESİNE SAHİP OLMASI PLANLANAN GÖLETİN, BÖLGENİN SU İHTİYACINA UZUN VADELİ KATKI SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.