cenaze töreni:
İmbat Madencilik’teki göçükte yaşamını yitiren 34 yaşındaki Ömer Karakaya için Kırkağaç ilçesindeki Çiftehanlar Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazının ardından Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Karakaya'nın cenazesi, Öveçli Mezarlığı'nda dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
Tören sırasında Karakaya'nın babası Yusuf Karakaya ayakta durmakta zorluk çekerken, yakınları ve taziyeye gelenler oğlunun tabutu başında başsağlığı diledi. Evli ve 2 yaşında bir erkek çocuk babası olan Karakaya'nın yakın çevresi öğleden sonra gerçekleşen törende duygusal anlar yaşadı.
resmî katılım:
Cenazeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tanca, AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Yeni Parti Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
soma'daki göçüğün bilançosu:
İmbat Madencilik'te 1 Ekim Perşembe günü meydana gelen göçükte 2 işçi yaralı olarak kurtarılırken, 5 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Hayatını kaybeden beş işçiden ikisinin cenazesi Kırkağaç'ta toprağa verilirken, diğer üç işçinin cenazeleri memleketleri Denizli, Balıkesir ve Kütahya'ya gönderildi.
MANİSA'NIN SOMA İLÇESİNDEKİ İMBAT MADENCİLİK'TE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE HAYATINI KAYBEDEN 5 İŞÇİDEN BİRİ OLAN 34 YAŞINDAKİ ÖMER KARAKAYA, KIRKAĞAÇ İLÇESİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.