DOLAR
42,92 -0,19%
EURO
50,56 0,67%
ALTIN
6.227,8 -0,93%
BITCOIN
3.803.706,44 -0,86%

Kırıkkale'de saatte 240 ton kapasiteli asfalt plent hizmete alındı

Kırıkkale'ye bağışla kazandırılan, saatte 240 ton üretim kapasiteli asfalt plentinin devreye girmesiyle 185 köy yoluna daha hızlı, kaliteli ve ekonomik asfalt hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 09:12
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 09:12

Kırıkkale'de saatte 240 ton kapasiteli asfalt plent hizmete alındı

Kırıkkale'de saatte 240 ton kapasiteli asfalt plent hizmete alındı

Tesis ve kapasite

Kırıkkale genelindeki köy yollarında kullanılmak üzere kurulan asfalt plent tesisi, saatte 240 ton üretim kapasitesine sahip olarak hizmete alındı. Tesisin devreye girmesiyle yol yapım süreçlerinin daha etkin, planlı ve verimli yürütülmesi amaçlanıyor.

Hedeflenen etki ve uygulama

Tesis, il genelindeki yol altyapısına katkı sunacak şekilde tasarlandı; özellikle köy yollarında asfalt yapım maliyetlerinin düşürülmesi ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor. Sıcak asfalt (BSK) imalatı yapabilme kabiliyeti sayesinde yol standartlarının yükseltilmesi ve bakım onarım çalışmalarının hızlanması bekleniyor. Yetkililer, tesisin merkez ve ilçelere bağlı 185 köy yoluna daha hızlı, kaliteli ve ekonomik hizmet sağlayacağını belirtiyor.

Yetkililerin değerlendirmesi

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Özel İdaresine kazandırılan asfalt plent tesisinde incelemelerde bulundu. Vali Makas, tesisin kamu kaynakları kullanılmadan, bağış yoluyla İl Özel İdaresine kazandırılmasının önemli bir kazanım olduğunu vurguladı ve tesisin il genelindeki yol altyapısına ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Altuntop tarafından devam eden çalışmalar hakkında bilgi alındı; Vali Makas görevli personele kolaylıklar dileyerek tesisin hayırlı olmasını temenni etti.

Yerel yönetimin güçlü idare anlayışıyla kesintisiz hizmet sunma hedefi doğrultusunda hayata geçirilen bu tesis, planlı asfalt üretimiyle maliyet-etkin ve sürdürülebilir yol bakım onarım çalışmaları için altyapı sağlamayı amaçlıyor.

KIRIKKALE VALİSİ MEHMET MAKAS (SOLDAN İKİNCİ) İL ÖZEL İDARESİNE KAZANDIRILAN ASFALT PLENT...

KIRIKKALE VALİSİ MEHMET MAKAS (SOLDAN İKİNCİ) İL ÖZEL İDARESİNE KAZANDIRILAN ASFALT PLENT TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

KIRIKKALE VALİSİ MEHMET MAKAS, İL ÖZEL İDARESİNE KAZANDIRILAN ASFALT PLENT TESİSİNDE İNCELEMELERDE...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.