Kırıkkale'de otobüs kazası kamerada
7 Temmuz sabahı Ankara-Kırşehir D260 kara yolu üzerindeki Karakeçili mevkiinde Tekirdağ’dan Kayseri istikametine giden Süha firmasına ait 38 ADF 410 plakalı şehirler arası yolcu otobüsü, sürücü D.A.G.'nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yan yattı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.
Kaza anı ve güvenlik kamerası görüntüleri
Kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde, otobüsün kontrolden çıktıktan sonra sağa sola savrularak şarampole devrildiği anlar yer alıyor. Görüntülerde, kazada yaralanan bazı yolcuların emniyet kemeri takmadığı bilgisi de bildirildi.
Denetimler ve emniyet kemeri uyarıları
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 43 ilin bağlantı noktasındaki uygulama noktalarında şehirler arası yolcu otobüsleri, toplu taşıma araçları ve diğer araçlara yönelik rutin denetimlerini sürdürdü. Trafik ekipleri denetimlerde yolcular ve sürücüler emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirildi ve araç ile sürücülere genel trafik kontrolleri yapıldı.
"Sayın yolcularımız, otobüslerde yolcuların ve şoförlerin emniyet kemerini takması yasal bir zorunluluktur. Emniyet kemeri kullanımı, trafik kazası kaynaklı can kayıplarını yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azaltmaktadır. Can güvenliğiniz için yolculuğunuzun başladığı andan itibaren seyahatiniz süresince emniyet kemerinizi takınız. Kaptanımıza ve yolcularımıza hayırlı yolculuklar dileriz"
Trafik ekipleri, yolculuk boyunca emniyet kemerinin çıkarılmaması gerektiğini vurgulayarak vatandaşlardan kurallara uymalarını istedi. Yapılan uyarıların ardından bazı sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini taktığı görüldü.
1 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı otobüs kazası kamerada: Yolculuk boyunca 'kemerinizi takın' uyarısı