DOLAR
40,02 0,01%
EURO
46,93 0,16%
ALTIN
4.266,59 -0,43%
BITCOIN
4.401.437,35 -1,19%

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'ne 15 Binden Fazla Başvuru Alındı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine 15.054 öğrenci başvurdu. Başvurular, ulusal sınavdan 110 puan alan adaylarla sınırlıydı.

Yayın Tarihi: 06.07.2025 14:43
Güncelleme Tarihi: 06.07.2025 15:17

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'ne 15 Binden Fazla Başvuru Alındı

Kırgızistan'da, 15 binden fazla öğrenci, Türkiye ile Kırgızistan'ın ortaklığıyla kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) giriş sınavına başvurdu. Başvurular, ülkedeki yüksek öğretim kurumlarına giriş hakkı tanıyan ve her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen Ulusal Genel Bilgi Ölçme Testi'nden en az 110 puan alan öğrenciler için kabul edildi.

Başvuruları onaylanan 15.054 öğrenci için sınav, üniversite kampüsünde ve Maarif Eğitim Kompleksi'nde toplam 14 binada ve 318 salonda gerçekleştirildi. KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan ve Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev, sınavın yapıldığı salonları gezerek öğrencilere başarılar diledi ve dışarıda bekleyen velilerle sohbet ederek sorularını yanıtladı.

Başvuru Sayısında Artış Zamanla Büyüyor

Prof. Dr. İbrayev, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıla göre başvuru yapan aday sayısında önemli bir artış yaşandığını belirtirken, geçen yıl 10 bin civarında olan başvuru sayısının bu yıl 15.054'e yükseldiğini ifade etti. Bu artıştan duydukları gururu dile getiren İbrayev, üniversitelerinde Tıp Fakültesi ile Kırgız Dili ve Edebiyatı Fakültesi'nin açıldığını vurguladı.

30. Yıl Kutlaması ve Eğitim Kalitesi

İbrayev, bu yıl üniversitenin kuruluşunun 30. yılını kutlayacaklarını aktardı. Ayrıca, KTMÜ'nün eğitim kalitesi açısından hem dünyada hem de Orta Asya'da lider konumda olduğunu kanıtladıklarını söyledi. Prof. Dr. İbrayev, gençlere kaliteli eğitim sunmak için gerekli altyapıya, kampüse ve özgün eğitim metodolojisine sahip olduklarını ifade etti.

Rektör Vekili İbrayev, şeffaf biçimde gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavının, yalnızca bilgi ile kazanılabileceğini de sözlerine ekledi.

Kırgızistan'da, 15 binden fazla öğrenci, Türkiye ile Kırgızistan'ın ortaklaşa kurduğu...

Kırgızistan'da, 15 binden fazla öğrenci, Türkiye ile Kırgızistan'ın ortaklaşa kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) giriş sınavına başvurdu. KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev, gazetecilere açıklamada yaptı.

Kırgızistan'da, 15 binden fazla öğrenci, Türkiye ile Kırgızistan'ın ortaklaşa kurduğu...

Kırgızistan'da, 15 binden fazla öğrenci, Türkiye ile Kırgızistan'ın ortaklaşa kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) giriş sınavına başvurdu. KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev, gazetecilere açıklamada yaptı.