Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kimlik yenileme işleminde son çağrı! İşte gerekli belgeler, randevu ve zamlı ücretler

Kimlik kartı yenileme ücretine de yeni yıl itibari ile zam geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından değerli kağıtların satış fiyatı ile alakalı liste sunuldu. İşte yeni kimlik yenileme ücreti 2024

Yayın Tarihi: 04.01.2024 08:31
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 08:31

Kimlik yenileme işleminde son çağrı! İşte gerekli belgeler, randevu ve zamlı ücretler

Değerli kağıtların 2024 yılında satış bedeli konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından zamlı rakamlar açıklandı. 2024 yılı zamlarla başladı. Maaşlara yapılan zamlar sonrasında ürün ve hizmet zamları da orta vadeli program kapsamında vatandaşa sunuldu. Bunlardan biri de değerli kağıtlar olarak bilinirken, özellikle de kimlik yenileme ücretleri vatandaş tarafından merakla araştırıldı.

 İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da Çipli kimlik kartları kullanılma zorunluluğu yer alırken, tarih konusunda herhangi bir bilgi verilmemesi vatandaşı tedirgin etmişe benziyor. Özellikle de 2024 yılına girdiğimiz şu günlerde çipli kimlik kartı başvurusu için geç kalmak istemeyen vatandaş, kimlik kartı yenileme rakamlarını merak ediyor.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ KAÇ TL 2024

2024 zamları ile birlikte değerli kağıtlara da belli oranda zam uygulaması devreye girip, düzenlemeye sokuldu. Yapılan açıklamalarda doğum nedeniyle düzenlenen kimlik 130 TL, değiştirme nedeniyle kimlik 130 TL, kayıp nedeniyle kimlik 260 TL'ye yükseldi.

kimlik ksrtı

KİMLİK YENİLEME RANDEVUSU ALMA

Eski kimliğini değiştirmek isteyen, kimliğini kaybeden ya da doğum sebebiyle çocuğuna kimlik çıkartacak olan vatandaş kimlik yenileme randevusu oluşturmak zorunda. Peki kimlik yenileme randevusu nasıl oluşturulur? Yeni kimlik çıkartabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunun için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden randevu almak ve gerekli belgeleri da hazır etmek zorunludur. Kimlik yenileme randevusu için https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi ziyaret edilmelidir. Öte yandan ALO 199 hattı da randevu verebilmektedir.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Kimlik yenilemek için gerekli ücret 5 şekilde sağlanabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden, Vergi Dairesi Müdürlüklerinden, Alo 199 resmi sitesinde ya da PTT şubelerinden ödemeler tamamlanabilmektedir.

E-DEVLET KİMLİK RANDEVUSU ALMA

E-Devlet platformu kişinin devlet dairelerindeki işlemleri için kolaylık sağlamaktadır. E-devlete giriş yapılması akabinde arama kısmına ''kimlik yenileme'' yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Yönergeleri izleyerek kimlik randevunuzu istediğini tarih olacak şekilde belirleyebilirsiniz.

KİMLİK YENİLEME İÇİN TARİH AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yer alan bilgilerde çipli kimlik kartına geçmek için herhangi bir bilgi ve son başvuru tarihi yer almıyor