Kilis'te Ramazan Bayramı Öncesi Gerebiç Üretimi Başladı
Kilis'te, Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan gerebiç tatlısının yapımına başlandı. Bayramda misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanan bu özel tatlı, cevizli ve fıstıklı çeşitleriyle dikkat çekiyor.
Ustaların Özenle Hazırladığı Gerebiç
Gerebiç ustası Sedat Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerebiçin Kilis'e özgü bir bayram tatlısı olduğunu belirtti. Arslan, Ramazan Bayramı'nda bu tatlının daha çok tercih edildiğini ifade ederek, “İrmik, un ve zeytinyağı kullanarak önce hamurunu yumuşak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. İçini fıstık veya ceviz içiyle dolduruyoruz. Daha sonra tahta kalıba koyduğumuz hamura şeklini verip 250 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.” dedi.
Arslan, evlerde de gerebiç yapılmasının yaygın olduğunu ekleyerek, “İl dışında yaşayan Kilisliler bayram öncesi yoğun şekilde bizlerden gerebiç talep ediyor. Biz de Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.
Kilis'te Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı gerebiç tatlısının yapımına başlandı. Bayramda misafirlere ikram edilmek üzere cevizli ve fıstıklı olarak hazırlanan Kilis'e özgü gerebiç, ustalar tarafından özenle hazırlanıyor.
Kilis'te Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı gerebiç tatlısının yapımına başlandı. Bayramda misafirlere ikram edilmek üzere cevizli ve fıstıklı olarak hazırlanan Kilis'e özgü gerebiç, ustalar tarafından özenle hazırlanıyor.